Digilyftet hyllas av EU

digilyftet-hyllas-av-eu.jpg

Med pilotprojektet Digilyftet introducerades ett framgångsrikt koncept för att stödja små och medelstora företag att anamma digitaliseringens möjligheter. Arbetet har lyfts av EU som ett av tio goda exempel från olika länder. Fortsättningsprojektet Digifuture erbjuder fler företag motsvarande stöd.

Pilotprojektet Digilyftet lanserades som stöd till små och medelstora bolag, SMB, inom tillverkningsindustrin. Digilyftet har vävt ihop erfarenheter från Produktionslyftet, med Mälardalens högskola och Swerea IVF, med kompetens inom industriell digitalisering från Blue Institute, RISE och det strategiska innovationsprogrammet PiiA, Processindustriell IT och Automation.

Det lyckade arbetssättet har uppmärksammats av EU som skriver. ”Sweden’s Digilyftet pilot project has helped small and medium-sized industrial sector companies overcome the significant barriers to using digital technologies – a means to become more competitive and grow their operations.”

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med SMB från traditionella tillverkningssektorer och har en övergripande förståelse för deras behov och utmaningar. När digitalisering hamnade på agendan insåg vi möjligheten att kombinera denna förståelse med en väletablerad metodik för att stödja företagen i arbetet, säger projektkoordinator Niklas Olsson på MITC, Mälardalen Industrial Technology Center, vid Mälardalens högskola, i ett pressmeddelande.

När Digifuture nu drivs vidare av MITC i samarbete med bland andra Swerea IVF drar man nytta av sina tidigare erfarenheter.

Programstarter för Digifuture i höst sker i Nyköping, Västerås och västra Mälardalen.

15 augusti 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng