Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Stor valfrihet hos Ericsson

När medarbetarna kan välja dator och mobil ökar både produktiviteten och engagemanget. Det menar Anders Jönsson, head of digital workplace på Ericsson.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron, Ericsson 26 juni 2018 digit

– Vi jobbar med valfrihet genom att försöka titta på vilka användarbehov vi har runtom i företaget och utifrån det hitta vilka upplevelser vi vill erbjuda våra anställda, som kan skilja sig beroende på vilken roll och var någonstans i världen de befinner sig, säger Anders Jönsson, head of digital workplace på Ericsson.

Hur gör ni det rent praktiskt med runt 100 000 anställda?

– Vi försöker kategorisera olika typer av användargrupper och identifiera vilka lösningar som passar bäst för dem. För att vara en attraktiv arbetsgivare vill i bästa fall kunna erbjuda var och en ett eget val.

Har du tips till andra bolag i den frågan?

– Det skulle vara att titta på vilken upplevelse man som företag vill ge och vilket företag man vill vara och sedan börja arbeta med en mängd olika perspektiv. Det är inte så enkelt att säga att allt är fritt för alla, utan det handlar om att hitta en balans mellan till exempel kostnad, säkerhet, och produktivitet och så småningom välja hur det ska se ut.

Vad är det för upplevelse medarbetarna får?

– Att man känner ett starkare engagemang och blir mer produktiv. Det vi ser är att varje minut räknas och är jätteviktigt, och om vi på ett smart och effektivt erbjuda en arbetsmiljö som blir engagerad i tror vi att man får ett bättre resultat i slutändan.

Rekommenderad läsning

ericsson-trendspaning-robot.jpg

Ericsson: Så blir 2018

18 dec 2017 digit

En robot som tjänar pengar åt dig är snart verklighet. Det gäller även realtidsöversättning i hörlurarna och att, via VR, dyka in i en smartphone-bild. 

tablet unge.jpg

Airwatch har koll på skolplattorna

29 sep 2017 it i skolan

Jönköpings kommun använder MDM-lösningen Airwatch till skolornas Ipads. Resultatet är bland annat bättre struktur, högre effektivitet och mindre kostnader.

eyes_960x640.jpg

Shoppa med digital plånbok

20 apr 2017 Digit

Idag går det fint att betala med mobilen i kortmaskiner. Därifrån är steget inte långt till att handla med klockan, ett chip i kroppen eller biometriskt.

permobil.JPG

Permobil digitaliserar

10 jun 2016 digit

Jonas Westerlund från Permobil pratar om företagets globala tillväxt, hur de just nu byter ut sitt affärssystem och hur IoT kan hjälpa deras kunder.

KalleH_960x640.jpg

”De digitala ekosystemen måste mogna”

31 maj 2017 ledarskap

Det räcker inte längre med att muta in sitt eget territorium i det nya it-landskapet. De digitala ekosystemen kräver en helt ny öppenhet, men också en större helhetsförståelse. Det menar Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige.

RobertHandelsbanken.jpg video

Handelsbankens bästa W10-tips

31 maj 2017 digit

Med krav på hög säkerhet och mobila möjligheter blev förstahandsvalet Windows 10 för Handelsbanken. Robert Bleiweiss, områdeschef IT-arbetsplatser ansvarar för migreringen som berör 16 000 enheter.

mia forsäng snip.JPG video

Mia Forsäng fibrerar Sverige

31 maj 2017 digit

2020 ska 98 procent av Sveriges hushåll ha tillgång till fiber, vilket innebär en mängd nya möjligheter för både företag och organisationer. Telias dotterbolag Svenska stadsnät är ett av bolagen som ansvarar för utbyggnaden.

Looprocks_960x640.jpg

Så skapade NCC ett digitalt ekosystem på 16 veckor

1 jun 2017 digit

När allt fler företag och branscher digitaliseras skapas nya möjligheter långt bortom den egna sfären. Det menar Anders Torell, digital affärschef på NCC, som precis lanserat startupen Loop Rocks, en plattform för byggbranschen.