Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Stor valfrihet hos Ericsson

När medarbetarna kan välja dator och mobil ökar både produktiviteten och engagemanget. Det menar Anders Jönsson, head of digital workplace på Ericsson.

– Vi jobbar med valfrihet genom att försöka titta på vilka användarbehov vi har runtom i företaget och utifrån det hitta vilka upplevelser vi vill erbjuda våra anställda, som kan skilja sig beroende på vilken roll och var någonstans i världen de befinner sig, säger Anders Jönsson, head of digital workplace på Ericsson.

Hur gör ni det rent praktiskt med runt 100 000 anställda?

– Vi försöker kategorisera olika typer av användargrupper och identifiera vilka lösningar som passar bäst för dem. För att vara en attraktiv arbetsgivare vill i bästa fall kunna erbjuda var och en ett eget val.

Har du tips till andra bolag i den frågan?

– Det skulle vara att titta på vilken upplevelse man som företag vill ge och vilket företag man vill vara och sedan börja arbeta med en mängd olika perspektiv. Det är inte så enkelt att säga att allt är fritt för alla, utan det handlar om att hitta en balans mellan till exempel kostnad, säkerhet, och produktivitet och så småningom välja hur det ska se ut.

Vad är det för upplevelse medarbetarna får?

– Att man känner ett starkare engagemang och blir mer produktiv. Det vi ser är att varje minut räknas och är jätteviktigt, och om vi på ett smart och effektivt erbjuda en arbetsmiljö som blir engagerad i tror vi att man får ett bättre resultat i slutändan.

26 juni 2018 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron, Ericsson

Rekommenderad läsning

Gartner It

Gartner spår rekordår

3 feb 2021 digit

I år kommer det att investeras 3,9 biljoner dollar, ungefär 32 biljoner svenska kronor, inom it. Det är en ökning med 6,2 procent jämfört med förra året. 

Orange Katt Sover På Dator

Mer hemmajobb

8 dec 2020 digit

Under pandemin har antalet personer som jobbar hemifrån ökat med 400 procent. Många uppger att de vill fortsätta att kunna vara flexibla med var de jobbar, men kravet är bra och stabila it-lösningar.

En Snigel På En Väg Sedd Bakifrån

Teams mot dåligt nät

2 dec 2020 digit

Snart kommer du att få meddelande som köas och videomöten med sämre bildkvalitet. Det är två lösningar som kommer under 2021 för att underlätta för den med dåligt internet.

Mobiler 960640

Trendbrott för mobiler

26 nov 2020 digit

Försäljningen av mobiler i Europa, Mellanöstern och Afrika landade på drygt 93 miljoner enheter under årets tredje kvartal. Det är en ökning med 2,1 procent jämfört med samma kvartal förra året, och ett trendbrott under 2020.

Hund Och Matte Tittar I En Laptop

Krav på distansjobb

23 nov 2020 digit

Hälften av alla kvinnor mellan 30 till 49 år skulle tacka nej till ett arbete om det inte går att jobba på distans och närmare 90 procent anser att digitalisering leder till ett friare arbetsliv. Det visar en ny undersökning. 

Tre Mute Ikoner

Hindra mute i Teams

12 nov 2020 digit

Motverka mute, ny offline-funktion och nya Teams-mallar. Microsoft Teams får ständigt nya uppdateringar i takt med att fler och fler användare ansluter sig till tjänsten.

Kvinna Tittar Förvånat I Sin Telefon Mot Mörkgul Bakgrund

Så tittar du i mobilen

7 okt 2020 digit

Forskare har för första gången använt ögonrörelsemätning för att se hur telefonens appar fångar vår uppmärksamhet, och det finns flera fynd som överraskar.

Karolinska

Corona förändrade Karolinska

15 jun 2020 digit

När covid-19 kom till Sverige förändrades verkligheten för medarbetarna på Karolinska Universitetssjukhuset. Plötsligt krävdes ett stort antal virtuella mötesrum och it-avdelningen jobbade sju dagar i veckan för att hinna leverera. Pandemin har också gjort läkare och annan vårdpersonal mer mottaglig för ny teknik.

En Emoji Med Solbrillor Och Coronamask
video

VGR:s snabba chattbot

28 maj 2020 digit

På extremt kort tid lanserade VGR en chattbot med frågor och svar om covid-19. Snabbheten kommer från en tydlig digitaliseringsstrategi och bra samarbeten och molntjänster. Nu är siktet inställt på att ta fram digitala lösningar för individbaserad vård.