Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Stor valfrihet hos Ericsson

När medarbetarna kan välja dator och mobil ökar både produktiviteten och engagemanget. Det menar Anders Jönsson, head of digital workplace på Ericsson.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron, Ericsson 26 juni 2018 digit

– Vi jobbar med valfrihet genom att försöka titta på vilka användarbehov vi har runtom i företaget och utifrån det hitta vilka upplevelser vi vill erbjuda våra anställda, som kan skilja sig beroende på vilken roll och var någonstans i världen de befinner sig, säger Anders Jönsson, head of digital workplace på Ericsson.

Hur gör ni det rent praktiskt med runt 100 000 anställda?

– Vi försöker kategorisera olika typer av användargrupper och identifiera vilka lösningar som passar bäst för dem. För att vara en attraktiv arbetsgivare vill i bästa fall kunna erbjuda var och en ett eget val.

Har du tips till andra bolag i den frågan?

– Det skulle vara att titta på vilken upplevelse man som företag vill ge och vilket företag man vill vara och sedan börja arbeta med en mängd olika perspektiv. Det är inte så enkelt att säga att allt är fritt för alla, utan det handlar om att hitta en balans mellan till exempel kostnad, säkerhet, och produktivitet och så småningom välja hur det ska se ut.

Vad är det för upplevelse medarbetarna får?

– Att man känner ett starkare engagemang och blir mer produktiv. Det vi ser är att varje minut räknas och är jätteviktigt, och om vi på ett smart och effektivt erbjuda en arbetsmiljö som blir engagerad i tror vi att man får ett bättre resultat i slutändan.

Rekommenderad läsning

illustration [Converted].jpg

Ett smartare samhälle med 5G

14 sep 2016 digit

Robotar som lär av sina misstag, virtuella staket runt gruvarbetare och bussar som dyker upp när du anländer till busshållplatsen. Torbjörn Lundahl, programdirektör för det nationella forskningsprogrammet för 5G på Ericsson Research berättar hur nya mobilnätet förändrar samhället.

digital signage sofia bjureblad

Hur skapar man nytta av Digital Signage?

25 maj 2016 digit

Sofia Larsson och Magnus Bjureblad från Atea föreläste på Atea Bootcamp om fördelarna med digital skyltning. 
– Digital Signage är världens bästa kommunikationsverktyg, säger Sofia Larsson. 

lego.jpg

"Är som Lego för vuxna"

26 maj 2016 digit

Appar är ett utmärkt sätt att driva innovation och vice versa. Det är dessutom ett signum för molnmogna företag. Det menar Anders Wendt, affärsområdesrepresentant på Microsoft.

scania bootcamp

Office 365 får Scanias hjul att rulla

26 maj 2016 digit

De kommande åren väntar en stor utrullning av Office 365 för Scania. Inom ett par år ska alla användare ha gått från konton on-premises till molnet. Det är en stor utmaning för ett företag med över tusen service- och försäljningsställen bara i Europa.

Joke och hylte.PNG

Så jobbar Hylte för skolans bästa

2 jun 2016 digit

Joke Palmqvist, ansvarig för skola på Microsoft, och Malin Thydén Kärrman, it-samordnare på Hylte kommun, diskuterar svårigheterna att få skolor och it-verksamheter att komma överens och få med alla på digitaliseringståget.  

bertman.JPG

Microsoft tar hjälp av användarna

2 jun 2016 digit

Erik Bertman, vice vd på Microsoft Sverige, pratar om företagets utveckling och framtid. Han ser den nuvarande förändringsfasen som en av de mest spännande någonsin i och med bland annat digitaliseringen och Windows 10.  

bergdahl bolwell.JPG

IoT är lösningen för trångbodda

2 jun 2016 digit

I nästa våg av Internet of things kommer vardagen för många av oss att underlättas. Andrew Bolwell från HP Labs och Stefan Bergdahl från HP Sverige ger konkreta exempel.

snip stena metall.JPG

Stena Metall molnförbereder

8 jun 2016 digit

Annika Hansson från Stena Metall och Peter Falk, regionchef på Atea, diskuterar Stenas arbete, de bådas samverkan och vad som krävs för att digitaliseringen ska lyckas.