Sluta youtubeknarka

youtube-beroende-960640.jpg

Google utökar inom digital wellbeing, som är ett initiativ för att ge folk en bättre förståelse för hur man hanterar sina digitala vanor. Ett nytt inslag av detta är en apa som uppmanar Youtube-användare att ta en paus. 

I/O Google är ett event för utvecklare som hålls årligen. Under årets konferens i maj lanserades en idé som många kan tänkas behöva. Det är en self-set timer som utvecklarna har byggt, där Youtube säger till dig när det är dags för en paus.

För att hitta den nya påminnelsefunktionen i Youtube så kan man behöva uppdatera sin enhet, men när det är gjort ska den ligga tillgänglig högst upp under inställningar. Där kan du välja efter hur lång tid du vill att det ska ta innan enheten säger till, och alternativen är allt från aldrig upp till 180 minuter.

När din utvalda tid har passerat får du en vänlig påminnelse om att det är dags för en paus från tittandet. Den video du kollar på pausas och du får ett förslag från en animerad liten apa om att sluta titta. Youtube kommer inte att stoppa dig från att se vidare, utan du kan välja att strunta i påminnelsen och fortsätta se din video.

Hela initiativet handlar om att “Great technology should improve life, not distract from it” som Google brukar förespråka.

21 maj 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Emilia PiensohodigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng