Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

O365 för Rejlers konsulter

Med 2 000 medarbetare i Norden är smidigt samarbete en framgångsfaktor för teknikkonsultföretaget Rejlers. Office365 ger ökad delaktighet och säkerhet enligt GDPR, menar Mats Rehnqvist, CIO på Rejlers.

– Vi använder Office365-plattformen för att dels öka samarbetet och möjligheten att utbyta information, men också för att jobba mycket mer effektivt och underlätta vardagen för våra konsulter.

Vad tycker era medarbetare om implementeringen?

– Attityden är positiv så här långt. Vi har börjat med Exchange som fått många bra reaktioner. Bland annat är den mycket större mailboxen väldigt uppskattad.

Är det något verktyg du har extra stora förhoppningar kring?

– Vi närmar oss nästa steg med OneDrive och hela Office-delen, men det är nog Teams som vi tror kommer göra störst skillnad. Vi jobbar i en mängd olika projekt och uppdrag och här ser vi en stor potential för ökat samarbete och att dela såväl arbetsdokument som hela konversationsbiten. Sedan vill jag trycka på GDPR och här ser vi att de säkerhetsfunktioner som finns i O365-plattformen stödjer oss i den implementeringen. Det är mycket positivt.

Hur har ert arbete förändrats om ett år när implementeringen är klar?

– Jag ser framför mig att vi kommit betydligt längre i Rejlers digitaliseringsresa och att vi har en bra plattform som hjälper våra konsulter att jobba mer effektivt. Det här är bara starten för oss med en fantastiskt bra plattform som vi kommer jobba vidare med.

31 maj 2018 Uppdaterad 2 januari 2019 Reporter fredrik adolfsson digit Foto fredrik kron, adobestock

Rekommenderad läsning

Industri Ovanifrån

VDI och moln-klart för Malux

26 maj 2021 digit

Sedan Malux gick över till molnet och virtuella skrivbord har arbetet förenklats och pc-beroendet minskat. Dessutom var bolaget redo för distansarbete och behövde inte göra några nyinvesteringar när pandemin ställde krav på hemmajobb. 

5 Män Med Olika Yrken

MS anpassar moln

1 mar 2021 digit

Microsoft lanserar fler molntjänster anpassade till olika branscher. Nya områden är bland annat bank och finans och industri.

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Slutchattat i Teams

17 feb 2021 digit

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Skatteverket

Skatteverkets molnstrategi

11 feb 2021 digit

Myndigheters närvaro i molnet är ett hett diskussionsämne, speciellt efter Schrems II-domen i somras. Men för Skatteverket är molnet en självklarhet, inte minst när det kommer till de europeiska cloudtjänsterna. Dessutom har myndigheten en molngrupp som löpande granskar vilka molntjänster som kan användas.

Hjärtan Molnet

Rekord för molnet

8 feb 2021 digit

Globala investeringar i molninfrastruktur växte med 32 procent under det fjärde kvartalet 2020. Marknaden omsatte 39,9 miljarder dollar under perioden, vilket är 10 miljarder mer än samma period 2019 och därmed den största ökningen någonsin. 

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Magnus Wink Slöjd2

Digital slöjd

28 jan 2021 digit

Magnus Wink utbildar lärare i bland annat slöjd och sedan pandemin har han gjort det digitalt och helt på distans. Några av utmaningarna har handlat om att hålla nere maskinljudet och att faktiskt spara snarare än att förlora tid.

Holmen 960640

Holmens molnlycka

25 jan 2021 digit

Holmen går igenom en digital resa med fokus på molnet, SD-WAN och robotar, vilket har inneburit ökad effektivitet och digital lycka hos medarbetarna. Nästa steg är att bli ännu mer databaserade. 

Man I Orange Bygguniform Står På Solcell Och Fixar

Störst på förnybart

14 dec 2020 digit

Amazon är världens största köpare av förnybar energi. Det kommuniceras efter att bolaget investerar i ytterligare 26 vind- och solenergiprojekt, vilket totalt motsvarar 6,5 gigawatts.