Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

O365 för Rejlers konsulter

Med 2 000 medarbetare i Norden är smidigt samarbete en framgångsfaktor för teknikkonsultföretaget Rejlers. Office365 ger ökad delaktighet och säkerhet enligt GDPR, menar Mats Rehnqvist, CIO på Rejlers.

Text fredrik adolfsson Foto fredrik kron, adobestock 31 maj 2018 digit

– Vi använder Office365-plattformen för att dels öka samarbetet och möjligheten att utbyta information, men också för att jobba mycket mer effektivt och underlätta vardagen för våra konsulter.

Vad tycker era medarbetare om implementeringen?

– Attityden är positiv så här långt. Vi har börjat med Exchange som fått många bra reaktioner. Bland annat är den mycket större mailboxen väldigt uppskattad.

Är det något verktyg du har extra stora förhoppningar kring?

– Vi närmar oss nästa steg med OneDrive och hela Office-delen, men det är nog Teams som vi tror kommer göra störst skillnad. Vi jobbar i en mängd olika projekt och uppdrag och här ser vi en stor potential för ökat samarbete och att dela såväl arbetsdokument som hela konversationsbiten. Sedan vill jag trycka på GDPR och här ser vi att de säkerhetsfunktioner som finns i O365-plattformen stödjer oss i den implementeringen. Det är mycket positivt.

Hur har ert arbete förändrats om ett år när implementeringen är klar?

– Jag ser framför mig att vi kommit betydligt längre i Rejlers digitaliseringsresa och att vi har en bra plattform som hjälper våra konsulter att jobba mer effektivt. Det här är bara starten för oss med en fantastiskt bra plattform som vi kommer jobba vidare med.

Rekommenderad läsning

scaniabil-pa-vag.jpg
video

Scania i ledning med O365

5 jun 2018 digit

Med koncernens största erfarenhet av O365 och Windows 10 är Scania en ledstjärna inom Volkswagen. Nu jobbar företaget för att med goda exempel förändra arbetssättet bland drygt 30 000 medarbetare.

byggarbetsplats-med-kranar.jpg
video

Mobilt modellen för Hifab

31 maj 2018 digit

Nu satsar projektledningsföretaget Hifab på ett mer mobilt arbetssätt för att fortsätta bygga sig genom Sverige. Men det krävs mer än smart teknik för att få medarbetarna med på tåget i en bransch med fokus på hantverk och tunga maskiner, berättar Michael Couriaut, CIO på Hifab.

röda hus i falun längs med faluån.jpg
video

Molnstrategin för Falu och Flen

14 jun 2018 digit

Kommunerna Falu och Flen må ha valt olika molnlösningar men resultaten har mycket gemensamt: att med medborgarna i centrum utveckla god service och smidig kommunikation helt enligt kraven från GDPR och svensk lag. 

tjej meckar i produktionen med en volvobil.jpg
video

CEVT bygger för framtiden

11 jun 2018 digit

Geelykoncernens innovationscentrum CEVT, China Euro Vehicle Technology, lever som man lär. Här jobbar it-avdelningen helt agilt för snabb och lösningsorienterad support till Geelys dotterbolag i Europa och USA. Snart samlas alla bolag i Sverige under ett tak byggt för hur vi jobbar 2025.

lego.jpg

"Är som Lego för vuxna"

26 maj 2016 digit

Appar är ett utmärkt sätt att driva innovation och vice versa. Det är dessutom ett signum för molnmogna företag. Det menar Anders Wendt, affärsområdesrepresentant på Microsoft.

bertman.JPG

Microsoft tar hjälp av användarna

2 jun 2016 digit

Erik Bertman, vice vd på Microsoft Sverige, pratar om företagets utveckling och framtid. Han ser den nuvarande förändringsfasen som en av de mest spännande någonsin i och med bland annat digitaliseringen och Windows 10.  

damgard bootcamp 960640.jpg
video

Joacim Damgard: Disruptionen är exponentiell

13 jun 2017 ledarskap

Av världens 500 största bolag härstammar bara 12 procent från deras ursprungliga verksamhet. Microsofts Sverige-vd Joacim Damgard tipsar om hur du förhåller dig till disruption och samtidigt utvecklar affären.

engbergsWEBB.jpg

Engbergs gör egna appar i Azure

6 nov 2017 digit

På familjeföretaget Engbergs Transportsystem ersätter appar allt mer av det administrativa arbetet. Plattformen är Azure och det mesta utvecklas internt.

AdobeStock_80882540_2.jpg

Ökad säkerhet för SCB med W10

1 aug 2017 digit

Innan Microsoft ens hade släppt Windows 10 ville Statistiska centralbyrån, SCB, hoppa på tåget för att komma ikapp sin it-roadmap. Nu har man rullat ut det på samtliga datorer och är mycket nöjd med resultatet.