Lidingö flyttar till Minecraft

lidingo-i-minecraft.jpg

Lidingö stadshus i Minecraft.

Lidingö stad delar gärna öppen data, något som stimulerar utvecklingen av nya digitala tjänster. Det senaste exemplet är att kommunen nu kan laddas ner till Minecraft. 

– Det här är ytterligare ett sätt att visa upp hur vår kartinformation kan användas till andra saker än vad vi själva har den till. Det stimulerar innovation och är ett av syftena med att publicera öppna data. Det är del av en mycket spännande utveckling, säger Björn Söderlund som är utvecklingschef i Lidingö stad och ansvarig för arbetet med öppna data.

Till hösten genomförs Innovationsveckan då barn och elever arbetar med miljösmarta innovationer med hjälp av digital teknik. I år kommer temat att vara just stadsbyggnad och där kommer den digitaliserade versionen av Lidingö passa som hand i handske.

– Vi är bland de kommuner i landet som är bäst bland landets kommuner och regioner med att dela med oss av öppna data. Det är fantastiskt kul att vi ligger i framkant och det är dessutom något som vi alla i förlängningen har nytta av, säger Björn Söderlund i ett pressmeddelande.

22 maj 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto lidingö stad

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng