Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Hetaste från Dell Tech World

Teknik för vertikal odling, Powermax och VR i olika former var några av nyheterna under Dell Technologies World i Las Vegas. Martin Edquist, Presales Manager, Dell EMC Sverige tog med Voister på en rundtur.

– Vi är vid Dell Technologies monter på Dell Technologies World och det här är lite som vårt showcase över digitalisering och möjligheterna som finns inom det framöver.

Här är det en vertikal vägg med kryddväxter, vilken teknik behöver man för att göra det?

– Det här är Aerofarms som sysslar med vertikal odling i stadsmiljö. Det är ju ett litet showcase som visar att även ett så enkelt område som odling idag kan kräva en hel del teknologi. Det här visar vad man kan göra med IoT, sensordata och hur mycket data man kan samla in till en så¨pass enkel marknad. Det här är till viss del baserat på vår IoT Gateway. 

Nu har vi gått till Dell EMC:s monter. Vad är det vi ser?

– Nu har vi förflyttat oss lite från den digitala transformationen till it-transformationen. De stora trenderna här är egentligen det vi kallar för hyperkonvergerad och konvergerad infrastruktur. Den stora macrotrenden just nu är att företag och organisationer tittar efter att konsumera it, snarare än att bygga it. Och det är precis vad det här handlar om, nämligen att köpa färdiga it-lösningar där man slipper bygga själv.

Det vi ser här är alltså ett VXrack, berätta lite mer om det.

– Det är vår lösning för hyperkonvergerad infrastruktur där vi kombinerat alla de traditionella silos som finns i en it-leverans, alltså servrar, lagring och nätverk. De har vi kombinerat till en enda lösning som är väldigt lätt att konsumera och komma igång med.

Här har vi en väldigt populär produkt, vad är det?

– Det här är en av våra stora lanseringar under veckan: Dell EMC Powermax, vår nya lagringsplattform. Det är vår nya generation i det vi kallar NVME-lagring och det är nästa steg när det gäller flashlagring att kunna gå över till NVME-teknologin. Det här är egentligen världens snabbaste lagringssystem just nu med tio miljoner IOPS.

Här är en till lansering, vad är det?

– Ja det här är två servrar som vi lanserat under veckan, Poweredge R840 och R940XA, och det är några av de större servrarna vi har som vi kallar fyra sockets-maskiner. Något som blir allt viktigare framöver är att kunna stötta de nya arbetslasterna som är lite mer krävande, kring till exempel AI och machine learning. Här finns mycket CPU-kraft och mycket grafikkraft packat på en kompaktyta.

Av allt som är på mässan, har du någon speciell favorit?

– VR-hjälmarna, tror jag. Ett litet tema som finns även här är ju att det mesta går att göra med virtual reality.

9 maj 2018 Uppdaterad 16 augusti 2019 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Stormigt Hav

MS moln i havet

15 sep 2020 digit

Microsoft har plockat sin cylinder med servrar som legat i havet under ett två år långt pilotprojekt. Syftet har varit att utnyttja vattnet som nedkylningsresurs och resultaten är positiva.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Kvinna Flexibel Poweredge 960640
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Flexibel med Poweredge

6 jul 2020 digit

Den nya modulära servern Dell EMC Poweredge MX ska erbjuda stor skalbarhet och enkel administrering av server, nätverk och lagring. Den är lämpad för både traditionella it-miljöer och mjukvarudefinierade datacenters vilket gör att Dell Technologies ser lösningen som en form av framtidssäkring.

dorrlås-iot-kth.jpg

KTH hackar dörrlås

3 apr 2020 säkerhet

Flera uppkopplade lås har stora svagheter och går lätt att hacka. Det blev resultatet när KTH testade säkerheten hos olika leverantörer

spindel-hot.jpg

Så motstår vi hackare

26 jun 2019 säkerhet

Ransomware, mejlintrång och trojaner är de största hoten mot företag. Växer gör även ransomware-as-a-service som gör alla till potentiella hackare mot en viss summa pengar. För att skydda sig krävs bland annat utbildning, frekvent patchning och mer samarbeten företag emellan. Det menar Craig Bray från Secureworks. 

stockholm från ovan.jpg
video

Så blir IoT säkert

11 jun 2019 säkerhet

Installera och glöm är ofta devisen när det kommer till IoT och som därmed blir ett stort säkerhetshot. För att IoT ska bli säkert krävs det att trafiken handskas med separata verktyg och att datan övervakas. Det menar Peter Sandkuijl, Head of Security Solutions Engineering EMEA på Check Point.

boliden-960640.jpg
video

Bolidens nya datacenter

3 jun 2019 digit

Boliden förbereder för ett hyperkonvergerat datacenter, som kommer att kunna hantera gruvbolagets enorma mängd data från bland annat prospektering och sensorer. Under Dell Technologies World var Stefan Bergström, manager it services, Boliden, på plats för att lära sig mer om den nya tekniken. 

delltechworld-plast.jpg
video

Nyheter från Dell Tech World

3 maj 2019 digit

Tydliga erbjudanden som integrerar teknik från hela familjen Dell är några av nyheterna som presenterades under Dell Technologies World. Martin Edquist från Dell Sverige guidar oss igenom årets gigantiska expo i Las Vegas.

Matrjosjkadockor på rad.jpg
video

Ferguson om framtidens hot

24 apr 2019 säkerhet

Nätfisket ökar och vd-mejl riktas till allt fler personer i organisationen. I en framtid med 5G och en kraftig ökning av IoT behöver gamla skydd kompletteras för skydd mot till exempel fillösa attacker.