Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Hetaste från Dell Tech World

Teknik för vertikal odling, Powermax och VR i olika former var några av nyheterna under Dell Technologies World i Las Vegas. Martin Edquist, Presales Manager, Dell EMC Sverige tog med Voister på en rundtur.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 9 maj 2018 digit

– Vi är vid Dell Technologies monter på Dell Technologies World och det här är lite som vårt showcase över digitalisering och möjligheterna som finns inom det framöver.

Här är det en vertikal vägg med kryddväxter, vilken teknik behöver man för att göra det?

– Det här är Aerofarms som sysslar med vertikal odling i stadsmiljö. Det är ju ett litet showcase som visar att även ett så enkelt område som odling idag kan kräva en hel del teknologi. Det här visar vad man kan göra med IoT, sensordata och hur mycket data man kan samla in till en så¨pass enkel marknad. Det här är till viss del baserat på vår IoT Gateway. 

Nu har vi gått till Dell EMC:s monter. Vad är det vi ser?

– Nu har vi förflyttat oss lite från den digitala transformationen till it-transformationen. De stora trenderna här är egentligen det vi kallar för hyperkonvergerad och konvergerad infrastruktur. Den stora macrotrenden just nu är att företag och organisationer tittar efter att konsumera it, snarare än att bygga it. Och det är precis vad det här handlar om, nämligen att köpa färdiga it-lösningar där man slipper bygga själv.

Det vi ser här är alltså ett VXrack, berätta lite mer om det.

– Det är vår lösning för hyperkonvergerad infrastruktur där vi kombinerat alla de traditionella silos som finns i en it-leverans, alltså servrar, lagring och nätverk. De har vi kombinerat till en enda lösning som är väldigt lätt att konsumera och komma igång med.

Här har vi en väldigt populär produkt, vad är det?

– Det här är en av våra stora lanseringar under veckan: Dell EMC Powermax, vår nya lagringsplattform. Det är vår nya generation i det vi kallar NVME-lagring och det är nästa steg när det gäller flashlagring att kunna gå över till NVME-teknologin. Det här är egentligen världens snabbaste lagringssystem just nu med tio miljoner IOPS.

Här är en till lansering, vad är det?

– Ja det här är två servrar som vi lanserat under veckan, Poweredge R840 och R940XA, och det är några av de större servrarna vi har som vi kallar fyra sockets-maskiner. Något som blir allt viktigare framöver är att kunna stötta de nya arbetslasterna som är lite mer krävande, kring till exempel AI och machine learning. Här finns mycket CPU-kraft och mycket grafikkraft packat på en kompaktyta.

Av allt som är på mässan, har du någon speciell favorit?

– VR-hjälmarna, tror jag. Ett litet tema som finns även här är ju att det mesta går att göra med virtual reality.

Rekommenderad läsning

folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg
video

Första vågen av autonom lagring

23 maj 2018 digit

I takt med att behovet av AI, IoT och ML ökar så kommer även kraven på lagring att växa. Därför lanserar Dell EMC Powermax, som är en plattform som klarar att självläka och självoptimera och är den första nivån av autonom lagring. Det menar Jeff Boudreau, president storage på Dell EMC.

dell-ljusare.jpg

Teknik som utvecklar människan

1 maj 2018 digit

Fyra sorters transformation och mänsklig utveckling genom teknologi var några av punkterna från Michael Dells inledande keynote under Dell Technologies World. Dessutom hyllades två svenska bolag från scenen.

aerofarm-960640.jpg
video

Dell EMC sår IoT-frön

3 maj 2018 digit

Det amerikanska bolaget Aerofarms använder big data och sensorer för att optimera vertikala odlingar inomhus. Aerofarms togs upp som ett exempel under Dell Technologies World hur teknik och kunskap inom IoT kan användas för att skapa nya affärsmodeller. Kirsten Billhardt, marketing director IoT, berättar om Dells planer framåt. 

forskning research.jpg

Dell EMC storsatsar på forskning

5 dec 2017 digit

Dell EMC toppar listan när Gartner rankar de mest innovativa företagen inom server och lagring. Nu arbetar och investerar företaget för att förbättra positionen på toppen genom bland annat ett bedömningsverktyg och en tre års kundnöjdhetsgaranti. 

äldre dam i fina kläder och solbrillor framför en mur.jpg
video

Jakten på innovation

2 jan 2019 ledarskap

För att en organisation ska vara relevant idag finns det minst nio olika nya teknikområden, alltifrån AI till blockkedjor, vars affärsnytta måste rangordnas och prioriteras. Inte minst inom hälso- och sjukvårdssektorn finns det mycket att vinna med ny teknik, menar Dell EMC:s vice president CTO For Sales, Patricia Florissi.

slottet-i-halmstad-med-segelbat.jpg
video

AR på schemat i Halmstad

17 jul 2018 digit

Ett inkluderande arbetssätt som bygger på vad invånarna och företagen vill ha är ledstjärnan för digitaliseringen i Halmstads kommun. Vägen dit heter kompetensutveckling om bland annat AI och IoT för kommunens medarbetare, ledning och politiker.

svetsare svetsar tak utomhus.jpg
video
Ett samarbete mellan Nutanix och Voister

Noll nertid med Nutanix

19 dec 2018 digit

Nutanix var först ut med hyperkonvergerat och erbjuder lösningar till små och stora organisationer. Med ett självläkande system som löpande hanterar uppdateringar har Nutanix en lösning som kan växa med verksamheten.

zenuity-centrify-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Centrify och Voister

Zenuity säkrar med Centrify

14 aug 2018 säkerhet

Zenuity har investerat i en säkerhetsportfölj från Centrify. Lösningarna ska öka säkerheten och samtidigt förenkla för medarbetaren, som istället kan fokusera på utveckling och mindre på administration.

fyra läkare i en operationssal står lutade ner och tittar in i kameran.jpg
video

Så säkras VGR

6 feb 2019 säkerhet

Säkerhet är så mycket mer än brandväggar och antivirus. Idag är fokus på kryptokapning, segmentering och hur datacentrets virtuella maskiner kan säkras. Richard Sjöstrand, it-arkitekt Västra Götalandsregionen, lyfter det mest aktuella från Cisco Live och passar på att ge Anders Ygeman och Mikael Damberg konkreta tips vad de bör fokusera på.