Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Hetaste från Dell Tech World

Teknik för vertikal odling, Powermax och VR i olika former var några av nyheterna under Dell Technologies World i Las Vegas. Martin Edquist, Presales Manager, Dell EMC Sverige tog med Voister på en rundtur.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 9 maj 2018 digit

– Vi är vid Dell Technologies monter på Dell Technologies World och det här är lite som vårt showcase över digitalisering och möjligheterna som finns inom det framöver.

Här är det en vertikal vägg med kryddväxter, vilken teknik behöver man för att göra det?

– Det här är Aerofarms som sysslar med vertikal odling i stadsmiljö. Det är ju ett litet showcase som visar att även ett så enkelt område som odling idag kan kräva en hel del teknologi. Det här visar vad man kan göra med IoT, sensordata och hur mycket data man kan samla in till en så¨pass enkel marknad. Det här är till viss del baserat på vår IoT Gateway. 

Nu har vi gått till Dell EMC:s monter. Vad är det vi ser?

– Nu har vi förflyttat oss lite från den digitala transformationen till it-transformationen. De stora trenderna här är egentligen det vi kallar för hyperkonvergerad och konvergerad infrastruktur. Den stora macrotrenden just nu är att företag och organisationer tittar efter att konsumera it, snarare än att bygga it. Och det är precis vad det här handlar om, nämligen att köpa färdiga it-lösningar där man slipper bygga själv.

Det vi ser här är alltså ett VXrack, berätta lite mer om det.

– Det är vår lösning för hyperkonvergerad infrastruktur där vi kombinerat alla de traditionella silos som finns i en it-leverans, alltså servrar, lagring och nätverk. De har vi kombinerat till en enda lösning som är väldigt lätt att konsumera och komma igång med.

Här har vi en väldigt populär produkt, vad är det?

– Det här är en av våra stora lanseringar under veckan: Dell EMC Powermax, vår nya lagringsplattform. Det är vår nya generation i det vi kallar NVME-lagring och det är nästa steg när det gäller flashlagring att kunna gå över till NVME-teknologin. Det här är egentligen världens snabbaste lagringssystem just nu med tio miljoner IOPS.

Här är en till lansering, vad är det?

– Ja det här är två servrar som vi lanserat under veckan, Poweredge R840 och R940XA, och det är några av de större servrarna vi har som vi kallar fyra sockets-maskiner. Något som blir allt viktigare framöver är att kunna stötta de nya arbetslasterna som är lite mer krävande, kring till exempel AI och machine learning. Här finns mycket CPU-kraft och mycket grafikkraft packat på en kompaktyta.

Av allt som är på mässan, har du någon speciell favorit?

– VR-hjälmarna, tror jag. Ett litet tema som finns även här är ju att det mesta går att göra med virtual reality.

Rekommenderad läsning

folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg
video

Första vågen av autonom lagring

23 maj 2018 digit

I takt med att behovet av AI, IoT och ML ökar så kommer även kraven på lagring att växa. Därför lanserar Dell EMC Powermax, som är en plattform som klarar att självläka och självoptimera och är den första nivån av autonom lagring. Det menar Jeff Boudreau, president storage på Dell EMC.

äldre dam i fina kläder och solbrillor framför en mur.jpg
video

Jakten på innovation

2 jan 2019 ledarskap

För att en organisation ska vara relevant idag finns det minst nio olika nya teknikområden, alltifrån AI till blockkedjor, vars affärsnytta måste rangordnas och prioriteras. Inte minst inom hälso- och sjukvårdssektorn finns det mycket att vinna med ny teknik, menar Dell EMC:s vice president CTO For Sales, Patricia Florissi.

forskning research.jpg

Dell EMC storsatsar på forskning

5 dec 2017 digit

Dell EMC toppar listan när Gartner rankar de mest innovativa företagen inom server och lagring. Nu arbetar och investerar företaget för att förbättra positionen på toppen genom bland annat ett bedömningsverktyg och en tre års kundnöjdhetsgaranti. 

dell-ljusare.jpg

Teknik som utvecklar människan

1 maj 2018 digit

Fyra sorters transformation och mänsklig utveckling genom teknologi var några av punkterna från Michael Dells inledande keynote under Dell Technologies World. Dessutom hyllades två svenska bolag från scenen.

aerofarm-960640.jpg
video

Dell EMC sår IoT-frön

3 maj 2018 digit

Det amerikanska bolaget Aerofarms använder big data och sensorer för att optimera vertikala odlingar inomhus. Aerofarms togs upp som ett exempel under Dell Technologies World hur teknik och kunskap inom IoT kan användas för att skapa nya affärsmodeller. Kirsten Billhardt, marketing director IoT, berättar om Dells planer framåt. 

indien-foto-960640.jpg
video

Så hjälper Dell EMC:s vårdapp

4 maj 2018 digit

Från moderkort till guldsmycken och havsplast som blir till nya material. Dell EMC fortsätter att driva hållbarhet och cirkulär ekonomi. Det senaste tillskottet är vårdappen som ska diagnostisera diabetes, cancer och andra allvarliga sjukdomar i Indien. Trisa Thompson, Chief Responsibility Officer på Dell EMC, förklarar. 

skargard foto.jpg
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Server som möter GDPR-krav

17 nov 2017 digit

Allt mer handlar om mjukvarudefinierade system. Lenovo vill göra det ännu enklare att möta framtidens krav och lanserar nu en helt ny serie servrar under namnet ThinkSystem.

flicka sitter och tittar in i en stor ögontestmaskin.jpg
video

Bättre planering med Live Optics

22 maj 2018 digit

Dell EMC:s initiativ Live Optics gör det lättare för it att ha koll på behov och kapacitet. Verktyget är gratis och fortfarande ganska okänt i Sverige. Nu är Live Optics tillgängligt för alla som använder produkter från Dell Technologies-familjen. 

 

snip scen prisutdelning.JPG
video

Zenuitys big data-lösning hyllas

2 maj 2018 digit

Robert Tapper och Martta Lystila från Zenuity tog emot priset Trailblazer award av Michael Dell under inledningen av Dell Technologies World. Bolaget kommer att samla in och hantera 4,4 petabyte data per månad, vilket kräver en helt ny teknik.