Hetaste från Dell Tech World

Teknik för vertikal odling, Powermax och VR i olika former var några av nyheterna under Dell Technologies World i Las Vegas. Martin Edquist, Presales Manager, Dell EMC Sverige tog med Voister på en rundtur.

– Vi är vid Dell Technologies monter på Dell Technologies World och det här är lite som vårt showcase över digitalisering och möjligheterna som finns inom det framöver.

Här är det en vertikal vägg med kryddväxter, vilken teknik behöver man för att göra det?

– Det här är Aerofarms som sysslar med vertikal odling i stadsmiljö. Det är ju ett litet showcase som visar att även ett så enkelt område som odling idag kan kräva en hel del teknologi. Det här visar vad man kan göra med IoT, sensordata och hur mycket data man kan samla in till en så¨pass enkel marknad. Det här är till viss del baserat på vår IoT Gateway. 

Nu har vi gått till Dell EMC:s monter. Vad är det vi ser?

– Nu har vi förflyttat oss lite från den digitala transformationen till it-transformationen. De stora trenderna här är egentligen det vi kallar för hyperkonvergerad och konvergerad infrastruktur. Den stora macrotrenden just nu är att företag och organisationer tittar efter att konsumera it, snarare än att bygga it. Och det är precis vad det här handlar om, nämligen att köpa färdiga it-lösningar där man slipper bygga själv.

Det vi ser här är alltså ett VXrack, berätta lite mer om det.

– Det är vår lösning för hyperkonvergerad infrastruktur där vi kombinerat alla de traditionella silos som finns i en it-leverans, alltså servrar, lagring och nätverk. De har vi kombinerat till en enda lösning som är väldigt lätt att konsumera och komma igång med.

Här har vi en väldigt populär produkt, vad är det?

– Det här är en av våra stora lanseringar under veckan: Dell EMC Powermax, vår nya lagringsplattform. Det är vår nya generation i det vi kallar NVME-lagring och det är nästa steg när det gäller flashlagring att kunna gå över till NVME-teknologin. Det här är egentligen världens snabbaste lagringssystem just nu med tio miljoner IOPS.

Här är en till lansering, vad är det?

– Ja det här är två servrar som vi lanserat under veckan, Poweredge R840 och R940XA, och det är några av de större servrarna vi har som vi kallar fyra sockets-maskiner. Något som blir allt viktigare framöver är att kunna stötta de nya arbetslasterna som är lite mer krävande, kring till exempel AI och machine learning. Här finns mycket CPU-kraft och mycket grafikkraft packat på en kompaktyta.

Av allt som är på mässan, har du någon speciell favorit?

– VR-hjälmarna, tror jag. Ett litet tema som finns även här är ju att det mesta går att göra med virtual reality.

9 maj 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoredigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng