Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Bättre planering med Live Optics

Dell EMC:s initiativ Live Optics gör det lättare för it att ha koll på behov och kapacitet. Verktyget är gratis och fortfarande ganska okänt i Sverige. Nu är Live Optics tillgängligt för alla som använder produkter från Dell Technologies-familjen. 

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron 22 maj 2018 digit

– Live Optics är ett gratisinitiativ från Dell EMC med syfte är att synliggöra de behov och utmaningar som finns inom en verksamhets it-miljö. Verktyget skapar en tydlig bild av vilka behov som kan finnas för att på ett enkelt och säkert sätt samla, synliggöra och dela sin analysdata online, säger Sam Kirchoff, General Manager på Live Optics.  

Vad är det för nyhet ni berättar om här?

– Vi har precis tagit ett stort steg. Live Optics har funnits sedan år 2009 men har enbart använts av Dell EMC och våra partner, men en stor vinst för oss är att VMWare-familjen, som blivit en del av Dell Technologies, också kommer att standardisera sina planeringsprocesser med sina kunder med hjälp av Live Optics Data Captures. Det kommer att skapa en standard inom branschen.

Hur kända är ni i Sverige?

– Det finns utrymme att växa där. Vi finns i 170 länder och på nio språk, men var vi än är söker vi förstås sätt att växa. Varje gång man försöker skapa en standard är målet att fler och fler använder det eftersom vi vet vilka besparingar det ger våra kunder.

Hur gör man om man vill använda Live Optics?

– Det går att användas av vem som helst som har någon teknik från Dell Technologies-portföljen eller någon av våra partners och har donerats till branschen av Dell Technologies och är därför helt gratis. Det går att använda riskfritt och det räcker att man tar sig till Live Optics och registrerar sig med sin jobbmejl och kommer då att bli accepterad inom 24 timmar.

Rekommenderad läsning

dell-ljusare.jpg

Teknik som utvecklar människan

1 maj 2018 digit

Fyra sorters transformation och mänsklig utveckling genom teknologi var några av punkterna från Michael Dells inledande keynote under Dell Technologies World. Dessutom hyllades två svenska bolag från scenen.

snip scen prisutdelning.JPG
video

Zenuitys big data-lösning hyllas

2 maj 2018 digit

Robert Tapper och Martta Lystila från Zenuity tog emot priset Trailblazer award av Michael Dell under inledningen av Dell Technologies World. Bolaget kommer att samla in och hantera 4,4 petabyte data per månad, vilket kräver en helt ny teknik.

indien-foto-960640.jpg
video

Så hjälper Dell EMC:s vårdapp

4 maj 2018 digit

Från moderkort till guldsmycken och havsplast som blir till nya material. Dell EMC fortsätter att driva hållbarhet och cirkulär ekonomi. Det senaste tillskottet är vårdappen som ska diagnostisera diabetes, cancer och andra allvarliga sjukdomar i Indien. Trisa Thompson, Chief Responsibility Officer på Dell EMC, förklarar. 

ashton-kutcher-john-roese.jpg

Så ska Dell EMC erövra AI

14 maj 2018 digit

När John Roese på Dell Technologies World höll en keynote om AI handlade mycket om siffran tre. Bolaget ser enorma förändringar inom tre segment och ska vara AI:s bränsle, hjärna och motor. Med på scenen var även Ashton Kutcher som driver Thorn, ett initiativ mot människohandel bland annat med hjälp av AI. 

satya-dell-gelsinger.jpg

Dells nya samarbeten

30 apr 2019 digit

I en tid av data vill Dell Technologies äga hela ekosystemet och kundresan från edge till core till cloud, vilket ska ske genom ett antal lanseringar och utvidgade samarbeten med VMware och Microsoft. Det klargjorde vd:n Michael Dell under Dell Technologies Worlds första dag.

boliden-960640.jpg
video

Bolidens nya datacenter

3 jun 2019 digit

Boliden förbereder för ett hyperkonvergerat datacenter, som kommer att kunna hantera gruvbolagets enorma mängd data från bland annat prospektering och sensorer. Under Dell Technologies World var Stefan Bergström, manager it services, Boliden, på plats för att lära sig mer om den nya tekniken. 

tiger-960640.jpg
video

Ett tigersprång för Dell

14 maj 2019 digit

Tätare samarbete inom Dellfamiljen innebär smarta lösningar som gynnar alla kunder och hot inom IoT beror ofta på att säkerheten har varit helt obefintlig. Det menar Jason Shepherd, CTO för IoT och edge computing på Dell Technologies.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Oatly oat drink + shoes.jpg
podcast
ett samarbete mellan nutanix och voister

En hyperkonvergerad havredryck

29 maj 2019 digit

Svenska Oatly har som mål att producera 100 miljoner liter om året på sin anläggning i Landskrona samtidigt som man är på gång att öppna nya verksamheter i Nederländerna och USA. För att expansionen ska gå så smidigt som möjligt har man valt hyperkonvergerade datacenter från Nutanix.