Bättre planering med Live Optics

Dell EMC:s initiativ Live Optics gör det lättare för it att ha koll på behov och kapacitet. Verktyget är gratis och fortfarande ganska okänt i Sverige. Nu är Live Optics tillgängligt för alla som använder produkter från Dell Technologies-familjen. 

– Live Optics är ett gratisinitiativ från Dell EMC med syfte är att synliggöra de behov och utmaningar som finns inom en verksamhets it-miljö. Verktyget skapar en tydlig bild av vilka behov som kan finnas för att på ett enkelt och säkert sätt samla, synliggöra och dela sin analysdata online, säger Sam Kirchoff, General Manager på Live Optics.  

Vad är det för nyhet ni berättar om här?

– Vi har precis tagit ett stort steg. Live Optics har funnits sedan år 2009 men har enbart använts av Dell EMC och våra partner, men en stor vinst för oss är att VMWare-familjen, som blivit en del av Dell Technologies, också kommer att standardisera sina planeringsprocesser med sina kunder med hjälp av Live Optics Data Captures. Det kommer att skapa en standard inom branschen.

Hur kända är ni i Sverige?

– Det finns utrymme att växa där. Vi finns i 170 länder och på nio språk, men var vi än är söker vi förstås sätt att växa. Varje gång man försöker skapa en standard är målet att fler och fler använder det eftersom vi vet vilka besparingar det ger våra kunder.

Hur gör man om man vill använda Live Optics?

– Det går att användas av vem som helst som har någon teknik från Dell Technologies-portföljen eller någon av våra partners och har donerats till branschen av Dell Technologies och är därför helt gratis. Det går att använda riskfritt och det räcker att man tar sig till Live Optics och registrerar sig med sin jobbmejl och kommer då att bli accepterad inom 24 timmar.

22 maj 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng