Upptäck vd-mejl med AI

vd-mejl-trend-micro-960640.jpg

Trend Micros nya lösning Writing Style DNA gör det möjligt att upptäcka vd-bedrägerier med hjälp av artificiell intelligens. AI:n analyserar chefers sätt att mejla och vid misstanke om brott så skickas en varning ut till påstådd avsändare, mottagare och it-avdelning.

– Det här är it-säkerhetsbranschens första skydd av detta slag, och det framtida landskapet för säkerhetshot kräver ett AI-drivet skydd som kombinerar regler med maskininlärning. Vi befinner oss i en värld av allt mer sofistikerade och ekonomiskt skadliga bedrägeriattacker via e-post, så flera lager av skydd behövs för att ge företagen kontroll över sin säkerhet, säger Johan Jarl, säkerhetsexpert på Trend Micro, via ett pressmeddelande.

Vd-bedrägerier förutspås kosta världen 74 miljarder kronor under 2018, och en genomsnittlig incident kostar ungefär en miljon kronor, enligt siffror från Trend Micro. Detta fenomen ska nu förhoppningsvis minska i och med den nya AI-lösningen Writing Style DNA.

Intelligensen registrerar varje användares sätt att skriva mejl och skapar en individuell mall för dessa, baserat på över 7 000 olika uttrycksstilar. När ett nytt mejl misstänks imitera en vd eller annan högt uppsatt person så jämförs stilen med AI-modellen som programvaran lärt sig. Sedan skickas varningar ut.

Writing Style DNA finns tillgängligt från och med juni 2018.

18 april 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng