Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Snabbare hjälp med Openshift

en livräddningsbåt ute till havs med en helikopter ovanför.jpg

SOS International utvecklar smarta appar så att du snabbt ska få hjälp om olyckan är framme när du är utanför Sverige. I det arbetet kommer Red Hats containerplattform att vara oumbärlig.

– Våra onlinetjänster har under en längre tid varit ganska fragmenterade, vilket varken hjälper våra kunder som besöker vår sajt eller oss själva eftersom det är svårt att få överblick. Men med Red Hats tjänster har vi lyckats samla allting under ett och samma tak och vi kan nu arbeta effektivare än tidigare, säger Kim Madsen, vice vd på SOS Online.

Fram tills idag har SOS Online, som är en del av SOS International, arbetat med gränssnitt för sina kunder på ett sätt som gjort att man har varit tvungen att uppfinna hjulet varje gång, beroende på vem kunden är och vad de efterfrågar. För detta ska kunna göras på ett effektivt sätt krävs det dock att man snabbt och lätt kan anpassa dessa efter behov.

– Vi är igång med att bygga upp vår egen portfölj med Red Hats lösningar och vill i princip ha tillgång till så mycket som möjligt för att kunna jobba snabbare mot våra kunder, säger Kim Madsen.

Ny tjänst på ingång 

Openshift

Läs mer om Red Hat Openshift Container Platform här.  

SOS Online håller på att utveckla en ny webb- och mobilapp för slutkunder. Det handlar om en så kallad remote medical service, där man via röst- eller videosamtal direkt ska kunna koppla upp sig mot SOS Onlines assistanskoordinatorer, som antingen kan hjälpa dig med det du behöver eller boka en videomötestid med medicinsk personal till dig.

För denna omställning kommer Red Hats tekniska lösningar att vara avgörande, enligt Kim Madsen.

– Ett av de största områdena vi vill utveckla är just möjligheten till självhjälp och fördelen med att jobba tillsammans med Red Hat är att vi får en struktur som ser likadan ut på samtliga plattformar. På så sätt kan vi leverera liknande intuitiva gränssnitt på alla våra plattformar samtidigt; det blir lättare att skala upp och det vi är nöjda med kan fler delar av organisationen ta del av, säger Kim Madsen.

Ökad flexibilitet

För att bli än mer digitala i hela sin organisation tittar SOS International bland annat på Red Hats Openshift container platform som open hybdrid cloud-lösning, där Red Hats öppna sinne gentemot samarbeten gör att man lätt kan integrera och alternera mellan lösningar.

Poängen med dessa hybrida moln är helt enkelt att man får möjlighet att välja i vilket sammanhang man vill att det mesta av arbetsbelastningen ska ligga i molnet, snarare än på marken. På så sätt kan man nå sin marknad snabbare.

– Det är en av fördelarna vi vill komma åt med en hybrid molnlösning. Överhuvudtaget vill vi få en mer digital framtoning, och det kan vi få tillsammans med Red Hat, säger Kim Madsen. 

SOS Online

SOS Online är en del av SOS International. SOS International är en nordisk organisation som ger assistans till nordiska medborgare som hamnar i nödsituationer. SOS international arbetar på uppdrag av försäkringsbolag från de nordiska länderna.

 

24 april 2018 Uppdaterad 4 november 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Röda Och Blå Containrar
video
Ett samarbete med Red Hat

Containrar utvecklar Kalmar

19 okt 2020 digit

It-avdelningen hos Region Kalmar län var tidig med att arbeta med containrar och det finns ett stort antal fördelar med ett säkert och agilt arbetssätt. Nu inspireras många andra att gå samma väg.

Tårta 960640

IBM delas

9 okt 2020 digit

IBM delar upp verksamheten i företaget, där enheten för it-infrastrukturtjänster blir ett eget bolag i slutet av 2021. IBM kommer i sin tur öka fokuset på det öppna hybrida molnet och AI. 

Stormigt Hav

MS moln i havet

15 sep 2020 digit

Microsoft har plockat sin cylinder med servrar som legat i havet under ett två år långt pilotprojekt. Syftet har varit att utnyttja vattnet som nedkylningsresurs och resultaten är positiva.

Två Tjejer Posear För En Selfie Mot Gul Bakgrund

Oracle + Tiktok

15 sep 2020 digit

Molntjänstbolaget Oracle blir Tiktoks teknikpartner för den amerikanska marknaden. Det är en uppgörelse som ser ut att ha mer politiska än affärsmässiga motiv.  

Färgglada Byggklossar

Quarkus 10x snabbare

12 maj 2020 digit

Lufthansa Technik minskade sina molnkostnader till en tredjedel efter att ha börjat använda Red Hats Quarkus. Lösningen är en av Red Hats senaste nyheter och riktar sig till alla som arbetar i containermiljöer.

 
kvinna står nere vid havet i röd jacka och mössa.jpg

Nyheter från Red Hat Summit

4 maj 2020 digit

Openshift virtualization innebär en ännu mer öppen och hybridvänlig it-hantering. Det framhöll Paul Cormier, CEO Red Hat, under Red Hat Summit, som i år lockade 80 000 deltagare.

många händer i luften som vinkar.jpg

Hejdå Office

7 apr 2020 digit

Office 365 ändras till Microsoft 365 för de flesta av Microsofts abonnemang. Anledningen är att Office-paketet idag omfattar mycket mer än de traditionella programmen Word, Excel och Powerpoint, som Office-namnet ofta förknippas med.