Cisco lanserar Webex Teams

affarsmote-med-tre-deltagare.jpg

Cisco ska nu samla konferenssamtal, möten och samarbetslösningar under paraplyet Webex. Dessa tjänster har tidigare gått under Cisco Spark, men ska nu integreras i Webex och döpas om till Webex Teams. Samtidigt som förändringen sker presenterar Cisco också en rad uppdateringar. 

I samband med förändringen presenterar Cisco flera uppdateringar i Webex. En är Webex Share som skapar möjligheten att använda tv-apparater vid mötesrummen. Det är en extern adapter som kopplas till tv-skärmens bakdel och kan delas trådlöst via molnet.

En annan nyhet är att artificiell intelligens ska bli en del av alla möten, och förhoppningsvis göra dessa bättre. AI-assistenten kommer från början ha relativt grundläggande funktioner, men är tänkt att bli allt smartare med tiden, och då bland annat kunna påminna mötesdeltagare om åtaganden som behöver adresseras.

Nytt för Webex Teams är också Flex Plan, en ny konsumtionsmodell för företagskunder. Den gör det bland annat möjligt att kombinera driften av Webex-tjänsterna mellan on-premise och molnet, eller helt och hållet flytta till molnet.

– Flex Plan innebär flexibilitet för våra kunder och deras användare. Nu är det enkelt att skapa en plan för ett företags användare så att alla får tillgång till hela utbudet av funktioner och tjänster kopplat till mötesupplevelsen, till skillnad från tidigare då mycket funktionalitet endast var tillgänglig för personen som var mötesarrangör. Och när allt nu tillgängliggörs via en prenumeration finns det inga dolda kostnader att tänka på, säger Andrés Portillo, OD/GM för Collaboration Video Northern Europe.

23 april 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöld, Fredrik AdolfssondigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng