Texta in skolkarna

tjej står i folkmassa som rör sig snabbt och tittar i sin telefon.jpg

Peppande sms till studenter på den engelska motsvarigheten till Komvux förbättrade prestationerna och ökade närvaron i skolan.

Textmeddelande är ett billigt och skalbart sätt att ta kontakt med dessa studenter vid tillfällen när de kan tillgodogöra sig informationen, står att läsa i en rapport från det brittiska utbildningsdepartementet.

En fjärdedel saknar kompetens

Tidigare undersökningar har visat att så mycket som en fjärdedel av den engelska arbetsstyrkan brister i läsförståelse och räknefärdighet, och kunskapsnivån är lägre än den som förväntas av en elvaåring.

Läs mer: Bättre läkemedelsanvändning med push

För att adressera detta utförde The Behavioral Insights Team, som delvis ägs av brittiska staten, en stor studie där de involverade tusentals studenter från olika skolor ibland annat Manchester och Leicester. Studien gick ut på att skicka uppmuntrande sms en gång i veckan till de som studerade matematik eller engelska, dels till en grupp med 16 till 19-åringar, dels en grupp med vuxna studenter.

20-procentig ökning

För bägge grupper såg man en ökning både i närvaro och i prestation. Störst var prestationseffekten för 16 till 19-åringar där ökningen låg på 27 procent. I det fallet fick även vårdnadshavare sms:en.

Läs mer: Tryggare liv för hemlösa

För den vuxna gruppen ökade närvaron med 22 procent och prestationerna blev 16 procent bättre.

Källa: Tes Further Ed

15 mars 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng