EU hedrar svensk medtech

segerpokal-i-luften-med-gladje.jpg

När EU nominerar årets viktigaste personer finns bröderna Mohammadi med medtechföretaget Hippogriff med på den prestigefyllda listan. 

The Europeans of the Year award uppmärksammar EU:s mest inflytelserika ledare inom bland annat entreprenörskap, företagsledning och innovation. Bland årets nominerade märks Max och Allen Mohammadi i kategorin Årets Innovatör.

Läs mer: När hjärtat slår för AI

Läs mer: Prisad AI-lösning

– Det är oerhört hedrande för oss att kunna representera och lyfta Sverige på en sådan nivå och hoppas att vi kan inspirera andra, säger Max Mohammadi som tillsammans med Allen startat Hippogriff och bland annat utvecklat AI-lösningen Heartstrings som är en ny teknik för preventiv diagnostik av hjärtsjukdom.

Tävlingen anordnas av European Business Summit, ESB, och nyhetsbyrån Euronews. Bland årets övriga nominerade märks bland annat Angela Merkel och Emmanuel Macron i kategorin Årets ledare.

Det går bra att rösta på europeanleadershipawards.eu fram till den 31 mars. Vinnarna utses den 22 maj vid en galakväll på Palais d’Egmont i Bryssel.

22 mars 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldit i vårdenFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng