Åtta miljoner i potten

grävskopa gräver sand i solnedgång.jpg

Innovationsprogrammet Smart Built Environment efterlyser projekt som undersöker innebörden av det digitala samhällsbygget.

– Vi vill stödja projekt som bidrar till att utveckla befintliga eller ta fram nya affärsmodeller, som både utnyttjar nya möjligheter med digitaliseringen och möter de förändringar som följer av den digitala transformationen, säger Kristina Gabrielii, tf programchef för Smart Built Environment.

Smart Built Environment är ett projekt som drivs bland annat av Formas, som i sin tur är ett statligt forskningsråd för hållbar utveckling och som bland annat arbetar med forskningsfinansiering.

Ett krav är att projektet som ansöker själv ska bidra med minst 50 procent av den totala kostnaden av projektet. Åtta miljoner är den högsta summan att ansöka om, vilket gör att hela projektet i så fall omsätter 16 miljoner.

– Genom denna utlysning vill vi stödja projekt som identifierar incitament för nya arbetssätt och affärsmodeller och som analyserar effekten av dessa, säger Kristina Gabrielii.

Om Smart Built Environment

Smart Built Environment är ett av 17 strategiska innovationsprogram som har fått stöd inom ramen för Strategiska innovationsområden, en gemensam satsning mellan Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Syftet med satsningen är att skapa förutsättningar för Sveriges internationella konkurrenskraft och hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar. Smart Built Environment samordnas av IQ Samhällsbyggnad.

Källa: Smart Built Environment

14 mars 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng