10 Mbit till alla

bara taket syns på en röd stuga i ett stort gult rappsfält.jpg

Den 1 mars börjar den statliga internetgarantin att gälla. Den innebär att man nu kan ansöka om att få ekonomiskt stöd för en internetuppkoppling på 10 Mbit/s.

– Det är avgörande för samhällsutvecklingen att ingen lämnas utanför. 10 Mbit/s är idag tillräckligt för att exempelvis kunna titta på SVT Play, sköta sina företagsärenden och myndighetskontakter och prata med vänner och familj på Skype, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson, i ett pressmeddelande på Regeringskansliets hemsida.

De som berörs av internetgarantin kan ansöka om stöd hos Post- och telestyrelsen. I grunden handlar regeringens beslut om att man inte ska behöva betala mer än 5 000 kronor för att ha tillgång till en stabil internetuppkoppling.

Stödet innefattar personer eller företag som fram till idag hade behövt betala mellan 5 000 och 400 000 kronor för detta.

– Regeringens beslut betyder att inget hushåll eller företag ska behöva betala mer än 5 000 kr för få en uppkoppling till internet som gör det möjligt att delta i samhället på ett fungerande sätt, säger Peter Eriksson.

1 mars 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng