Stopp för vägens människohandel

parkerade-lastbilar-pa-kvallen.jpg

Ett nytt digitalt verktyg ska ge stöd i att våga tipsa polisen vid misstanke om prostitution och människohandel. Initiativet vänder sig i första hand till yrkesförare och kommer från Länsstyrelsen Värmland, Polisen och Sveriges Åkeriföretag.

Genom det nya digitala verktyget kommer förare att få utbildning och direkt vägledning av polisen i hur de ska agera. Ett slags test som förbereder dem på framtida situationer. Genom att fler och fler ser och agerar hjälps vi åt att uppnå ett tryggt och jämställt samhälle, säger Thomas Broström, regionchef i Sveriges Åkeriföretag. 

Yrkesförare är dagligen ute och kör längs våra vägar. Kriminalitet är vägburen och det innebär att förare som vet vad de ska se efter kan tipsa polisen vid misstanke om brott. Kunskap är avgörande för att våga tipsa.

Genom att fler och fler ser och agerar hjälps vi åt att uppnå ett tryggt och jämställt samhälle.

Thomas Broström, regionchef i Sveriges Åkeriföretag

LBC Frakt Värmland är ett av åkeriföretagen som testat verktyget. 

Transportbranschen har ett ansvar att verka för ett jämställt samhälle utan kriminella organisationer som stör vårt samhälle. LBC Frakt har valt att ta en aktiv roll i detta arbete, säger Lars Reinholdsson, vd på LBC Frakt Värmland. 

Initiativet till det digitala verktyget är resultatet av samarbetet Ett Jämställd Värmland och Sveriges Åkeriföretag ansvarar för att informationen sprids genom Sverige.

Källa: Sveriges Åkeriföretag

13 februari 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng