Robotmöbler för trångbodda

Eugene2-utdragbar_sang.jpg

Alla trångboddas dröm har blivit verklighet. Nu kommer smarta robotmöbler som gör minsta etta lika flexibel som en paradvåning.

Ori säljer smarta robotmöbler som förvandlas till ett sovrum, arbetsområde eller en stor garderob, för att optimera utrymme i små lägenheter. För att växla inredning går det bra att använda röstkommando eller ringa sin säng med en mobilapp. När det är dags att växla inredning är det bara att trycka på en knapp så glider inredningen tillbaka mot väggen och försvinner.

Ori är en spinnoff till MIT Media Lab och robotinredningen består av en L-formad enhet som glider fram och tillbaka längs en vägg. På ena sidan finns en garderob, ett utfällbart skrivbord och förvaringsmöjligheter. Här finns också en utdragbar säng.

Amazon Echo

Den andra sidan av enheten innehåller en horisontell yta som kan öppnas och fungerar som ett bord. Över bordet finns en stor alkov för en tv och ytterligare lådor. Den tredje sidan, mittemot väggen, innehåller fler hyllor och krokar för förvaring.

Användaren styr enheten via en kontrollhub, via Oris mobilapp eller ett smart hemsystem som Amazons Echo.

Fastighetsutvecklare som Skanska installerar för närvarande Oris robotmöbler i nybyggda lägenheter i Nordamerika och Kanada.

Källa: MIT

2 februari 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto Courtesy The Eugene

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng