Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya flexibla Hyperflex

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 1 februari 2018 digit

– Först av allt är jag exalterad över att ha lanserat Hyperflex 3, och vi lanserar den här i EMEA därför att många av funktionerna som tillkommer var efterfrågade från användare i Europa. Jag är också glad över möjligheten att kunna supporta många olika virtualiseringslager, oavsett om det är VMware eller Hyper-V eller någon annan, säger Kaustubh Das, vice president of product management, Cisco.

– Hyperflex är den snabbast växande produkten i Ciscos historia, så det är en produkt som haft enorm respons. Så vi har medvind och ser en hög tillväxt, och Hyperflex 3 kommer att förbättra den kurvan ännu mer.

Vad är skillnaderna mellan de tidigare Hyperflex och Hyperflex 3?

– Skillnaderna speglar ganska mycket vad våra kunder försöker göra. Kunder som tidigt började med hyperkonvergerat försökte ta en väldigt enkel applikation, som VDI, och använda den på Hyperflex. Kunder nuförtiden säger: ’Jag vill använda vilken applikation som helst, i vilken skala som helst’. Det handlar om valfritt moln, valfri applikation och valfri skala, och det tillåter våra kunder att göra mer. Plattformen är utformad för att supporta alla dessa olika grundstenar. 

När vi möts på Cisco Live 2019, var tror du att Hyperflex 3 kommer att vara då?

– Det är en intressant fråga därför att Hyperflex 3 kommer snart att följas av nya versioner. Vi har släppt nya funktioner var fjärde eller var femte månad, och det kommer fortsätta. Det betyder att det som våra kunder köper idag fortsätter bli ännu bättre framöver.

– Något som också kommer bli stort för oss, och som vi hörde på keynoten, är ”the age of intelligence”. Vi kommer att få mycket mer möjligheter att supporta arbeten som kräver machine learning och AI men även att vi tar in de sakerna internt och börjar managera mer intelligent. Och självklart är det så att ju längre fram vi kommer så släpper vi mer och mer nya funktioner. 

Rekommenderad läsning

HyperFlexNew_960x640.jpg
video

Nätverk nyckelfaktor i Hyperflex

24 feb 2017 cisco live

Ciscos Hyperflex som är komplett med nätverk har uppdaterats till 2.0. Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige berättar om senaste uppdateringen av den hyperkonvergerade lösningen.

rowan-trollope.jpg

"2050 bor vi på mars"

31 jan 2018 digit

Om 30 år är sjukdomen alzheimers botad, vi lever på två planeter och allt bygger på data, nätverk, multi-cloud och säkerhet. Det spår Rowan Trollope i sin keynote på Cisco Live.

peter-jerhamre-960640.jpg
video

Samarbetet som ger smartare nät

31 jan 2018 digit

Möjligheten att använda nätet för att prioritera och samtidigt ha koll på säkerheten är några funktioner som har utvecklats gemensamt av Apple och Cisco. Peter Jerhamre berättar om de nya lösningarna och hur de kan användas.

sddefault (1).jpg
video

Devnet som utvecklare

6 feb 2018 digit

Behovet av att snabbt utveckla och testa nya lösningar är stort. För några år sedan lanserade Cisco Devnet som har blivit en allt mer betydande verksamhet för bolaget. Under Cisco Live kunde besökare koda chatbottar och krossa brandväggar.

smart-stad-960640.jpg
video

Framtidens intuitiva nät

8 feb 2018 digit

Ciscos intuitiva nätverk skyddar för hot som malware och har en inbyggd machine learning. Under Cisco Live lanserades Cisco DNA Center Assurance. 

datacenter.jpg
video

Framtidens datacenter hos Cisco

8 sep 2017 digit

Frank Palumbo, SVP Data Center på Cisco, och Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenter på Cisco Sverige, pratar om framtiden inom datacenter, skillnader mellan Sverige och USA och varför Hyperflex är nummer ett. 

jerhamre.jpg
video

Apple Cisco skapar bättre täckning

21 feb 2017 digit

Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco, är en del av ett utvecklingsprojekt mellan Cisco och Apple där man bland annat tittar på olika lösningar för att förbättra surfupplevelsen för Iphoneanvändare i Cisconät.

komatsuforest960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Cisco säkrar skogen

14 nov 2018 digit

Skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest har investerat i två hyperkonvergerade datacenter från Cisco. Valet föll på Hyperflex 3.0 med stöd för stretchat kluster och därmed ska säkerheten, skalbarheten och prestandan bli bättre.