Nya flexibla Hyperflex

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.

– Först av allt är jag exalterad över att ha lanserat Hyperflex 3, och vi lanserar den här i EMEA därför att många av funktionerna som tillkommer var efterfrågade från användare i Europa. Jag är också glad över möjligheten att kunna supporta många olika virtualiseringslager, oavsett om det är VMware eller Hyper-V eller någon annan, säger Kaustubh Das, vice president of product management, Cisco.

– Hyperflex är den snabbast växande produkten i Ciscos historia, så det är en produkt som haft enorm respons. Så vi har medvind och ser en hög tillväxt, och Hyperflex 3 kommer att förbättra den kurvan ännu mer.

Vad är skillnaderna mellan de tidigare Hyperflex och Hyperflex 3?

– Skillnaderna speglar ganska mycket vad våra kunder försöker göra. Kunder som tidigt började med hyperkonvergerat försökte ta en väldigt enkel applikation, som VDI, och använda den på Hyperflex. Kunder nuförtiden säger: ’Jag vill använda vilken applikation som helst, i vilken skala som helst’. Det handlar om valfritt moln, valfri applikation och valfri skala, och det tillåter våra kunder att göra mer. Plattformen är utformad för att supporta alla dessa olika grundstenar. 

När vi möts på Cisco Live 2019, var tror du att Hyperflex 3 kommer att vara då?

– Det är en intressant fråga därför att Hyperflex 3 kommer snart att följas av nya versioner. Vi har släppt nya funktioner var fjärde eller var femte månad, och det kommer fortsätta. Det betyder att det som våra kunder köper idag fortsätter bli ännu bättre framöver.

– Något som också kommer bli stort för oss, och som vi hörde på keynoten, är ”the age of intelligence”. Vi kommer att få mycket mer möjligheter att supporta arbeten som kräver machine learning och AI men även att vi tar in de sakerna internt och börjar managera mer intelligent. Och självklart är det så att ju längre fram vi kommer så släpper vi mer och mer nya funktioner. 

1 februari 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng