Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Framtidens intuitiva nät

Ciscos intuitiva nätverk skyddar för hot som malware och har en inbyggd machine learning. Under Cisco Live lanserades Cisco DNA Center Assurance. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 8 februari 2018 digit

– Historiskt har säkerhet framförallt bestått av brandväggar och att nätverket måste veta vem du är innan det låter dig komma in.  

– Nu öppnar många upp sina nätverk så att kunder, säljare och personal kan kommunicera, interagera och samarbeta sömlöst. Men när du öppnar ett nätverk inför du direkt en risk i nätverket, i datan och även dina användares data.  

– Cisco är idag det enda företaget som kan leverera inbäddad säkerhet som managerar och skyddar din data när det flyter genom nätverket och även skyddar användarna när de använder nätverket.  

– Det gör vi genom en rad olika lösningar och en av dem är Encrypted Traffic Analytics som till exempel kan upptäcka om det finns malware i trafiken utan att behöva avkryptera. Vi kan nu se om det finns malware i din krypterade trafik och sedan segmentera bort det, för att på så sätt verkligen ta bort risken för användarna och nätverket. 

Hur ser framtiden ut för DNA Center? 

– Cisco har alla delar: orkestrering, automation, managering, visibilitet, säkerhet och något som vi lanserade här under Cisco Live, nämligen Assurance. Den ger oss riktig insyn vad som händer i nätverket, vad applikationerna gör och vi kan använda machine learning för att göra proaktiva beslut kring hur datan kan flöda och hur personer ansluter.  

– På så sätt kan vi ge användarna den bästa användarupplevelsen och applikationerna kan färdas sömlöst genom nätverket. När nu DNA Center har Assurance och den inbäddade säkerheten, så har vi möjligheten att ta steget vidare med vårt nätverk. Vi har också möjligheten att plugga in API:er i det, vilket gör att vi kan ansluta den molnbaserade lösningen Meraki in i våra Cisco-lösningar, så att du nu kan se hela ditt nätverk, oavsett om det är Meraki eller Cisco, genom DNA Center.

Rekommenderad läsning

Devnet som utvecklare

6 feb 2018 digit

sddefault (1).jpg sddefault (1).jpg sddefault (1).jpg video

Behovet av att snabbt utveckla och testa nya lösningar är stort. För några år sedan lanserade Cisco Devnet som har blivit en allt mer betydande verksamhet för bolaget. Under Cisco Live kunde besökare koda chatbottar och krossa brandväggar.

Så fick AlphaCE trådlöst

11 apr 2018 digit

alphace.jpg alphace.jpg alphace.jpg

Expansiva utbildningsföretaget AlphaCE behövde en säker och flexibel nätverkslösning till samtliga kontor inom bolaget. Det blev molnbaserade Cisco Meraki.

Service utan avbrott

23 maj 2016 digit

MG_Rex_160322_5688.jpg MG_Rex_160322_5688.jpg MG_Rex_160322_5688.jpg

I Rådhuset, mitt i Umeå, sjuder det av aktivitet i konferensrum, restauranger och festsalar. Krögarparet Mia och Anders Karlsson lägger sin energi på gästerna, maten och servicen. De behövde en it-lösning som fungerar utan deras inblandning.

Ciscos nät lyfter kommuner

25 maj 2016 digit

318115-helsingborg.jpg 318115-helsingborg.jpg 318115-helsingborg.jpg

Att införa trådlösa nätverk i kommunerna innebär inte bara stora utmaningar för it-avdelningarna utan även stora möjligheter för alla delar av de kommunala verksamheterna. Det menar Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco och expert på nätverk.

Cisco: Så skyddar du dig mot hot

7 jun 2017 säkerhet

Cisco Per Samuelsson .jpg Cisco Per Samuelsson .jpg Cisco Per Samuelsson .jpg video

Bygg in säkerheten i nätverket, minska mänskliga misstag genom automation och tänk innovativt. Det är några av Per Samuelssons råd för att möta ransomware och andra attacker. 

”Vi har löst det olösliga”

6 sep 2017 Säkerhet

perWEBB.jpg perWEBB.jpg perWEBB.jpg

Metoder för att läsa krypterad data och smarta nät är några av Ciscos lösningar för att stoppa attacker och hot mot säkerheten.

Cisco: Så säkrar du ditt nät

6 sep 2017 säkerhet

jerhamre nytt.jpg jerhamre nytt.jpg jerhamre nytt.jpg video
Säkra nätverk kräver differentierad åtkomst, något som är speciellt aktuellt för alla som jobbar inom vård, skola och omsorg. Peter Jerhamre, systemingenjör Cisco Sverige berättar hur det fungerar.

Ny IoT-teknik från Cisco övervakar pipelines

28 feb 2017 cisco live

Cisco-IoT-videobild_960x640.jpg Cisco-IoT-videobild_960x640.jpg Cisco-IoT-videobild_960x640.jpg video

Stabila deterministiska nätverk och IoT-baserad lågenergisensorer för bland pipelines och andra vidsträckta industrier var några av de nya tekniska innovationerna Albert Mitchell, marknadsingenjör på Cisco, demonstrerade under Cisco Live.