Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Framtidens intuitiva nät

Ciscos intuitiva nätverk skyddar för hot som malware och har en inbyggd machine learning. Under Cisco Live lanserades Cisco DNA Center Assurance. 

– Historiskt har säkerhet framförallt bestått av brandväggar och att nätverket måste veta vem du är innan det låter dig komma in.  

– Nu öppnar många upp sina nätverk så att kunder, säljare och personal kan kommunicera, interagera och samarbeta sömlöst. Men när du öppnar ett nätverk inför du direkt en risk i nätverket, i datan och även dina användares data.  

– Cisco är idag det enda företaget som kan leverera inbäddad säkerhet som managerar och skyddar din data när det flyter genom nätverket och även skyddar användarna när de använder nätverket.  

– Det gör vi genom en rad olika lösningar och en av dem är Encrypted Traffic Analytics som till exempel kan upptäcka om det finns malware i trafiken utan att behöva avkryptera. Vi kan nu se om det finns malware i din krypterade trafik och sedan segmentera bort det, för att på så sätt verkligen ta bort risken för användarna och nätverket. 

Hur ser framtiden ut för DNA Center? 

– Cisco har alla delar: orkestrering, automation, managering, visibilitet, säkerhet och något som vi lanserade här under Cisco Live, nämligen Assurance. Den ger oss riktig insyn vad som händer i nätverket, vad applikationerna gör och vi kan använda machine learning för att göra proaktiva beslut kring hur datan kan flöda och hur personer ansluter.  

– På så sätt kan vi ge användarna den bästa användarupplevelsen och applikationerna kan färdas sömlöst genom nätverket. När nu DNA Center har Assurance och den inbäddade säkerheten, så har vi möjligheten att ta steget vidare med vårt nätverk. Vi har också möjligheten att plugga in API:er i det, vilket gör att vi kan ansluta den molnbaserade lösningen Meraki in i våra Cisco-lösningar, så att du nu kan se hela ditt nätverk, oavsett om det är Meraki eller Cisco, genom DNA Center.

8 februari 2018 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Ny look i Outlook

4 mar 2021 digit

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Person Med Röd Jacka Susar Fram På Damcykel

Data driver Södertälje

1 mar 2021 digit

Södertälje satsar på datadrivna beslut med hjälp av AI, IoT och öppen data. Uppkopplade papperskorgar och parkeringsplatser och sensorer som mäter snödjup och antalet cyklister ska förenkla tillvaron för både medborgare och anställda.

Flygplan Flyger Mot Kameran

Smart teknik på Swedavia

15 feb 2021 digit

Trots pandemi fortsätter Swedavia att utveckla smart teknik på flygplatserna. Bland annat har det statliga bolaget tagit hjälp av digitala mätpunkter och öppna API:er för att underlätta säkerhetskontroller och göra det enklare för nya flygbolag att ansluta sig.

Oppen Data 960640

Guide för öppen data

28 jan 2021 digit

Nu lanserar Digg en komplett guide om öppen och delad data i offentlig förvaltning. Förhoppningen är att stödet ska underlätta att arbeta med öppen och datadriven information. 

5G Folk Påstan

En miljard har 5G

10 dec 2020 digit

Vid årsskiftet kommer en miljard människor att ha tillgång till 5G-täckning, vilket är många fler än vad som tidigare har uppskattats. Det visar en ny rapport.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Trafikverket Halka 960640

Data mot halka

19 okt 2020 digit

Trafikverket använder anonymiserad fordonsdata från vanliga bilar som är ute och åker. På så vis samlar man in hela 200 miljoner mätpunkter istället för 300 stycken, vilket var siffran myndigheten fick in tidigare.

Brain 960640

AI mot stroke

15 okt 2020 digit

Forskare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Chalmers Tekniska Högskola ska undersöka om AI kan hjälpa till att hitta tidiga tecken på stroke.