Framtidens intuitiva nät

Ciscos intuitiva nätverk skyddar för hot som malware och har en inbyggd machine learning. Under Cisco Live lanserades Cisco DNA Center Assurance. 

– Historiskt har säkerhet framförallt bestått av brandväggar och att nätverket måste veta vem du är innan det låter dig komma in.  

– Nu öppnar många upp sina nätverk så att kunder, säljare och personal kan kommunicera, interagera och samarbeta sömlöst. Men när du öppnar ett nätverk inför du direkt en risk i nätverket, i datan och även dina användares data.  

– Cisco är idag det enda företaget som kan leverera inbäddad säkerhet som managerar och skyddar din data när det flyter genom nätverket och även skyddar användarna när de använder nätverket.  

– Det gör vi genom en rad olika lösningar och en av dem är Encrypted Traffic Analytics som till exempel kan upptäcka om det finns malware i trafiken utan att behöva avkryptera. Vi kan nu se om det finns malware i din krypterade trafik och sedan segmentera bort det, för att på så sätt verkligen ta bort risken för användarna och nätverket. 

Hur ser framtiden ut för DNA Center? 

– Cisco har alla delar: orkestrering, automation, managering, visibilitet, säkerhet och något som vi lanserade här under Cisco Live, nämligen Assurance. Den ger oss riktig insyn vad som händer i nätverket, vad applikationerna gör och vi kan använda machine learning för att göra proaktiva beslut kring hur datan kan flöda och hur personer ansluter.  

– På så sätt kan vi ge användarna den bästa användarupplevelsen och applikationerna kan färdas sömlöst genom nätverket. När nu DNA Center har Assurance och den inbäddade säkerheten, så har vi möjligheten att ta steget vidare med vårt nätverk. Vi har också möjligheten att plugga in API:er i det, vilket gör att vi kan ansluta den molnbaserade lösningen Meraki in i våra Cisco-lösningar, så att du nu kan se hela ditt nätverk, oavsett om det är Meraki eller Cisco, genom DNA Center.

8 februari 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit Foto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng