Stena Lines AI-satsning prisad

stenaline_2.jpg

På årets CIO Awards 2017 Sweden vann Stena Line priset Årets digitala projekt för sin AI-satsning.

Stena Line var nominerad för sin strävan att bli världens första kognitiva färjerederi och att bolaget har anammat som sitt digitala statement att bolaget år 2021 ska vara helt och hållet assisterat av AI.

Juryns motivering

Framtiden närmar sig allt snabbare – det som var science fiction igår är strategisk realitet idag. Att den senaste tekniken kan bli en hävstång som förändrar allt från processer till affärer är Årets Digitala Projekt ett praktexempel på. En helhjärtad satsning på AI, chattbottar och smarta algoritmer är fundamentet i den digitala transformationen, som ska ta det anrika rederiet till nästa nivå. Årets Digitala Projekt är Stena Lines AI-satsning.

– Vi startade vår digitaliserings- och transformeringsresa för två år sedan och den är en central del av vår strategi som ska ta oss in framtiden och öka vår konkurrenskraft. Det handlar om allt från arbete med automatisering i våra hamnar och digitala upplevelser ombord till de spännande möjligheter som AI och maskininlärning för med sig, säger Jari Virtanen, Chief Transformation Officer på Stena Line.

Amer Mohammed, Head of Digital Innovations, Stena Line, tog emot priset tillsammans med sitt team.

CIO Awards arrangeras sedan 2005 av IDG/CIO Sweden i samarbete med Accenture.

Läs mer om Stena Lines satsning på AI.

Källa: Stena Line

21 december 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto stena line

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng