Revansch för sagostunden

Sagostund med pappa o son.jpg

Allt färre föräldrar läser för sina barn trots att det är viktigt för språkutvecklingen och ett framtida läsintresse. En ny generation digitala bilderböcker med ljudeffekter kan vända utvecklingen.

Högläsningen i hemmen minskar dramatiskt. Redan 2012 presenterades undersökningar som visade att bara 35 procent av Sveriges föräldrar läser för sina barn varje dag. Undersökningen, som gjordes av Läsrörelsen och Junibacken, visade samtidigt att motsvarande siffra 2002 var 70 procent.

Nu kommer en ny typ av digital barnbok som förhoppningsvis kan vända utvecklingen. Med Nextorys bilderböcker kan barn bläddra och titta samtidigt som de lyssnar på ljudeffekter såsom fågelkvitter och en berättarröst.

– Inget slår högläsning och närheten det skapar till barnet. Men oavsett hur det sker gör varje högläsning en skillnad. Jag brinner för barns rätt till böcker och berättelser och vi på Nextory vill inspirera barn till ökad läslust. Vi är stolta och glada att vi nu kan erbjuda våra kunder bilderböcker med uppläsning, säger Shadi Bitar, grundare och vd Nextory.

Nextorys digitala barnböcker finns som prenumerationstjänst.

Källa: Nextory

29 december 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldit i skolanFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng