Plugga gratis till programmerare

Glad kvinna pa mote_2.jpg

För att säkra rekryteringsbehovet inom bank- och försäkringsbranschen startas nu en kostnadsfri intensivutbildning för den som vill sadla om till programmerare

Det råder stor efterfrågan på arbetskraft inom it och kodningskunskaper har blivit högvaluta på arbetsmarknaden. Det gäller inte minst programmeringsspråket Cobol, vanligt inom bank och försäkring, där många utvecklare närmar sig eller har passerat pensionsåldern. Därför startar mjukvaru- och it-tjänsteföretaget Tieto och rekryterings- och utbildningsföretaget Academy en kostnadsfri utbildning som vem som helst kan söka för ett karriärkliv till it-branschen.

– Stora delar av Sveriges samhällskritiska infrastruktur vilar på Cobol och eftersom det rör sig om väldigt komplexa system kommer de att fortsätta utvecklas i detta programmeringsspråk även under överskådlig tid framöver. Kompetensbehovet inom området ökar starkt, både hos Tieto och i branschen och vi ser stora möjligheter för de som vill bli en del av den nya generationens Cobol-utvecklare, säger Daniel Johansson, konsultchef inom bank och försäkring på Tieto.

Utbildningen startar i mars 2018 och pågår i 12 veckor. Sedan får deltagarna en tillsvidareanställning via Academic Work, ett systerbolag till Academy, med garanterat konsultuppdrag hos Tieto.

 Källa: Tieto

22 december 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng