Dell EMC storsatsar på forskning

forskning research.jpg

Dell EMC toppar listan när Gartner rankar de mest innovativa företagen inom server och lagring. Nu arbetar och investerar företaget för att förbättra positionen på toppen genom bland annat ett bedömningsverktyg och en tre års kundnöjdhetsgaranti. 

 Dell EMC kan gå hand i hand med kunden hela vägen, både kring hur deras nuvarande lagringssystem används och även genom att visa vilka möjligheter som vår moderna infrastruktur kan medföra. Målet är att hjälpa partners och deras kunder med deras it-transformation, menar Ian Hume, Channel Director EMEA Infrastructure Solutions Group, Dell EMC.

Efter Dells uppköp av EMC är bolaget den största leverantören i världen vad gäller helheltslösningar och produkter. Dell EMC kombinerar världens största lagringsföretag i EMC med Dells utbud av servrar, pc, nätverksutrustning och lösningar, vilket har inneburit stordriftsfördelar inom server- och lagringsmarknaden.

 Men det förutsätter också att våra partners förstår verktygen och då menar jag att de måste förstå alla vertikaler och alla kunder. Det är inte bara ett enstaka område utan det är på många nivåer inom datacentret. Vi använder oss också av ett bedömningsverktyg som ger en helhetssyn av kundens nuvarande lagringssystem och jämför det med kostnadsbesparingar och fördelar som kan tillhandahållas av Dell EMC Primary Storage, säger Ian Hume. 

Och vad innebär det för era kunder?

 För det första så kan ju detta bedömningsverktyg driva kostnadsbesparingar för dem. Det framhäver behovet av minskade energi- och kylutgifter vilket därmed innebär mindre kapitalkostnader och löpande kostnader. Det ultimata målet är ju att driva effektivitet genom all vår teknik samt att de ska få mer värde av deras infrastruktur. Vi kallar vårt arbete för #getmodern och det är exakt vad det handlar om. Vi kommer att leverera mer värde till våra kunder och därmed mer modern infrastruktur, säger Rima Robinson, Primary Storage Enablement Manager, Dell EMC.

4,5 miljarder USD

När Gartner med sin Magic Quadrant rankar de mest innovativa företagen så placerar sig Dell EMC längst till höger (det vill säga som nummer ett) inom ett antal olika kategorier, bland annat när det gäller All-Flash Storage.

Att vara störst innebär också att det krävs att Dell EMC fortsätter att investera tid, fokus och resurser på att fortsätta vara visionära och i framkant. Varje år spenderar bolaget 4,5 miljarder USD på forskning och utveckling för att ligga före konkurrenterna och i harmoni med de fyra marknadstrenderna: it-transformation, digital transformation, säkerhetstransformation och arbetstransformation. Men man får inte heller glömma personen i all teknik, det menar i alla fall Bertrand Lalanne, VP systems engineering EMEA, på Dell EMC.  

 Man måste jobba hårt för att fortsätta vara ledande. För att vara längst fram i innovationskurvan vad gäller idéer, go to market och routes to market så fokuserar vi både teknikperspektivet och personperspektivet. En stor utmaning är fortfarande att få ut vårt budskap, så det arbetar vi mycket med, och Ian Hume fyller i:

 Ett exempel på hur vi hela tiden innoverar är vår lansering av programmet Future Proof Storage Loyalty Program. Programmet är för våra mellanstora lagringsprodukter och har tre års kundnöjdhetsgaranti, ett investeringsskydd på hårdvara och är gratis. Jag tycker det är mycket övertygande. Nu ska vi transformera våra kunder. För oss är framtiden ljus.

5 december 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng