Regionen som jobbar med Teams

Region Västmanland använder alltmer av de olika delarna i Office 365. Senaste tillskottet är Teams. 

– Vi jobbar aktivt med att få medarbetarna i Region Västmanland att använda mer av O365 och att se nyttan av det. Många frågar ju hur man kan bli effektivare i sitt arbete och det här är ett sätt att nå dit, säger Maria Österberg, enhetschef på centrum för digitalisering, Region Västmanland.

Hur har ni lyckats med det?

– Vi började redan 2014 med att koppla upp mejlkonton och sen dess har det rullat på. Det har tagit lite tid men 2016 när vi skapade vår intranätlösning i Sharepoint kunde fler komma in och använda andra tjänster och apparna i O365 som Onedrive, Onenote och Skype.

Vilka är fördelarna skulle du säga?

– Jag tror att man kan få effektivare möten på distans med Skype. Man kan använda anteckningsblocket i Onenote när man har Skypemöten, och man kan också dokumentera på ett effektivare sätt. Du kan få dokumenten upp i molnet via Onedrive och hela tiden ha åtkomst till dem, för att nämna några sätt.

Har du märkt några nackdelar?

– Ja, dagligen stöter vi på vissa utmaningar som kanske kan ses som nackdelar. Det händer väldigt mycket inom O365. Microsoft ställer ju krav på oss genom att komma med nyheter hela tiden och vi måste hålla oss uppdaterade och det kan vara en utmaning när man ska göra sitt dagliga arbete samtidigt.

Vad är nästa steg nu?

– Nu jobbar vi med att införa Teams som är ett sätt för grupper att jobba effektivt och att få tillgång till olika funktioner i O365. Där kan du komma åt Planner och Onenote och kan dokumentera för sin lilla arbetsgrupp. Där ser vi många fördelar och Microsoft kommer dessutom fortsätta att utveckla det så det kommer att hända mycket inom just Teams.

14 november 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng