Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Server som möter GDPR-krav

Allt mer handlar om mjukvarudefinierade system. Lenovo vill göra det ännu enklare att möta framtidens krav och lanserar nu en helt ny serie servrar under namnet ThinkSystem.

Text Miguel Guerrero Foto adobestock 17 november 2017 digit

skargard foto.jpg

De flesta förknippar Lenovo med klienter men för tre år sedan förvärvade företaget IBM:s enhet för x86-servrar. Nu skapar bolaget en ny serverdivision med helt nya produkter.

– Vi har tre olika linjer - en för bladservrar, en vi kallar för dense optimized som ger mycket kapacitet och slutligen en för flexibla lösningar. Det som förenar dem är enkelheten, säger Roger Vidgren, partneransvarig datacenter på Lenovo.

– Våra system är förkonfigurerade och ska inte ta mer än en kvart att installera i befintliga lösningar. Till skillnad från andra leverantörer har vi inget tungt legacy i form av att man till exempel måste ha egna lagringsprodukter utan vi samarbetar med våra allianspartner som Microsoft, Nutanix och VMware för att skapa flexibla lösningar.

GDPR

Även enkelheten i administrationen är en stor fördel för ThinkSystem, vilket sparar pengar, inte minst i reducerad manageringstid.

– En av våra styrkor är att vi inte är rädda att vara innovativa. Samtidigt som vi är hårt förankrade i våra befintliga system och kan erbjuda samma professionalism som IBM tidigare gjorde är vi inte rädda för att ligga i framkant. Vi vill fortsätta innovera även inom datacenter.

Det hybrida molnet är en viktig del i Lenovos serverstrategi, inte minst när GDPR ställer krav på att man ska veta var man lagrar sitt data.

Rätt för AI och VR

– För oss är det viktigt att det är så enkelt att managera som möjligt. Det ska inte krävas en hel it-avdelning utan man ska kunna göra det själv och de ska dessutom vara enkla att växa i. Därför går vi från stora, komplicerade SAN till mer lättstyrda nätverk. Vi har inga specifika minnen eller diskar i våra nya rackbaserade system utan allting passar i alla modeller.

Nya begrepp som AI, VR och analytics ställer stora krav på framtidens datacenter men dessa är redan här, menar Roger Vidgren.

– I vår serie ThinkSystem kan vi redan leverera lösningar som inte bara klarar av dagens behov utan även morgondagens. Vi har en ny general manager som kliver ombord för den nya organisationen och vi är klara att leverera det marknaden önskar och behöver.

Rekommenderad läsning

Quadro_960x640.jpg
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Nvidia tar nästa steg inom VR

30 maj 2017 digit

Det stora genombrottet för VR är i faggorna när Lenovo samarbetar med Nvidia för att skapa en ny, modern designplattform. 

folk går på gatan.jpg

Branschens viktigaste frågor 2018

19 jan 2018 ledarskap

Under Atea Partnermöte på torsdagen samlades 250 av de viktigaste it-leverantörerna i Sverige för en gemensam dragning om de största frågorna 2018. Självklart är hållbarhet prio men det finns fler områden.

kaos-trafik-960640.jpg

25 maj - aj aj eller raj raj?

1 mar 2018 säkerhet

Missnöjda kunder som ställer krav och företag som kanske inte är klara i sin GDPR-struktur. Det är vad som antagligen kommer att hända den 25 maj då GDPR träder i kraft. Samtidigt är organisationen på Datainspektionen långt ifrån redo att möta anstormningen.

collagegdprNY.jpg

GDPR och vad händer nu?

25 maj 2018 säkerhet

Nu träder den nya dataskyddsförordningen i kraft och det innebär fortsatt hårt arbete. Det menar de tre experterna Daniel Akenine, Caroline Olstedt Carlström och Johan Wahlström som också tipsar hur arbetet kan fortsätta. 

indienbarnmicrosoft960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Microsoft gör Jonslunds skola global

18 jun 2018 it i skolan

För några år sedan kunde läraren Emma Nääs ingenting om teknik. Idag är hon anlitad som internationell föreläsare inom digitalisering och har fått ta emot flera priser. Som hjälp och redskap i sitt arbete har Emma Nääs bland annat Microsoft Educator Community och Minecraft. 

lejonhane står upp och blickar ut över savannen.jpg
Ett samarbete mellan Kingston och Voister

Bli GDPR-klar med Kingston

15 jun 2018 säkerhet

Efter införandet av GDPR måste alla vara säkra på att persondata inte sprids. Med Kingstons produkter, som både har lösenord och kryptering, kan du känna dig trygg att personuppgifter är skyddade.

folk åker fartfyld berg-o-dalbana.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Sitt säkert med SOC

7 sep 2018 säkerhet

En stabil och proaktiv it-säkerhet är prio för alla bolag och organisationer. Med Security Operations Center, SOC, analyseras it-infrastrukturen utifrån ett säkerhetsperspektiv och företag får koll på eventuella hot. Nu finns också möjligheten att köpa SOC som tjänst.

björnunge står på en död tall på marken i solen.jpg
Ett samarbete mellan Veritas och Voister

Sveaskog rensar upp med Veritas

3 sep 2018 säkerhet

Ett effektivt GDPR-arbete och mindre backup- och lagringskostnader. Det blev resultatet när Sveaskog satsade på Veritas Data Insight och Enterprise Vault. Nu har Sveaskog tagit bort drygt en tredjedel av tidigare sparad data.