Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Server som möter GDPR-krav

skargard foto.jpg

Allt mer handlar om mjukvarudefinierade system. Lenovo vill göra det ännu enklare att möta framtidens krav och lanserar nu en helt ny serie servrar under namnet ThinkSystem.

De flesta förknippar Lenovo med klienter men för tre år sedan förvärvade företaget IBM:s enhet för x86-servrar. Nu skapar bolaget en ny serverdivision med helt nya produkter.

– Vi har tre olika linjer - en för bladservrar, en vi kallar för dense optimized som ger mycket kapacitet och slutligen en för flexibla lösningar. Det som förenar dem är enkelheten, säger Roger Vidgren, partneransvarig datacenter på Lenovo.

– Våra system är förkonfigurerade och ska inte ta mer än en kvart att installera i befintliga lösningar. Till skillnad från andra leverantörer har vi inget tungt legacy i form av att man till exempel måste ha egna lagringsprodukter utan vi samarbetar med våra allianspartner som Microsoft, Nutanix och VMware för att skapa flexibla lösningar.

GDPR

Även enkelheten i administrationen är en stor fördel för ThinkSystem, vilket sparar pengar, inte minst i reducerad manageringstid.

– En av våra styrkor är att vi inte är rädda att vara innovativa. Samtidigt som vi är hårt förankrade i våra befintliga system och kan erbjuda samma professionalism som IBM tidigare gjorde är vi inte rädda för att ligga i framkant. Vi vill fortsätta innovera även inom datacenter.

Det hybrida molnet är en viktig del i Lenovos serverstrategi, inte minst när GDPR ställer krav på att man ska veta var man lagrar sitt data.

Rätt för AI och VR

– För oss är det viktigt att det är så enkelt att managera som möjligt. Det ska inte krävas en hel it-avdelning utan man ska kunna göra det själv och de ska dessutom vara enkla att växa i. Därför går vi från stora, komplicerade SAN till mer lättstyrda nätverk. Vi har inga specifika minnen eller diskar i våra nya rackbaserade system utan allting passar i alla modeller.

Nya begrepp som AI, VR och analytics ställer stora krav på framtidens datacenter men dessa är redan här, menar Roger Vidgren.

– I vår serie ThinkSystem kan vi redan leverera lösningar som inte bara klarar av dagens behov utan även morgondagens. Vi har en ny general manager som kliver ombord för den nya organisationen och vi är klara att leverera det marknaden önskar och behöver.

17 november 2017 Uppdaterad 16 mars 2018 Reporter Miguel Guerrero digit Foto adobestock

Rekommenderad läsning

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Eu Ladyjustice Schrems
Voister förklarar

Schrems II-domen

22 feb 2021 säkerhet

Schrems II-domen från juli 2020 innebär att det är betydligt svårare att använda amerikanska molntjänster. Men vad betyder domen för dig, hur kom den till och varför heter den Schrems II? Voister förklarar det du behöver veta.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.

Industrirobot Trendmicro
video
ett samarbete med trend micro

Så säkras OT

11 dec 2020 säkerhet

Industrins produktion blir allt smartare med OT-enheter, som till exempel fabriksrobotar, som kopplas ihop med traditionell it-infrastruktur. Det skapar nya attackmöjligheter för cyberkriminella, men Trend Micros lösning TxOne säkrar den uppkopplade industrin.

Publik Stolar
video
Ett samarbete med Microsoft

Azure för publik sektor

1 dec 2020 digit

Microsoft lanserar Molndesign för Offentlig Sektor, en lösning som ska förenkla användandet av molntjänster i Microsoft Azure för kommuner, regioner och myndigheter.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet.