Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Server som möter GDPR-krav

Allt mer handlar om mjukvarudefinierade system. Lenovo vill göra det ännu enklare att möta framtidens krav och lanserar nu en helt ny serie servrar under namnet ThinkSystem.

Text Miguel Guerrero Foto adobestock 17 november 2017 digit

skargard foto.jpg

De flesta förknippar Lenovo med klienter men för tre år sedan förvärvade företaget IBM:s enhet för x86-servrar. Nu skapar bolaget en ny serverdivision med helt nya produkter.

– Vi har tre olika linjer - en för bladservrar, en vi kallar för dense optimized som ger mycket kapacitet och slutligen en för flexibla lösningar. Det som förenar dem är enkelheten, säger Roger Vidgren, partneransvarig datacenter på Lenovo.

– Våra system är förkonfigurerade och ska inte ta mer än en kvart att installera i befintliga lösningar. Till skillnad från andra leverantörer har vi inget tungt legacy i form av att man till exempel måste ha egna lagringsprodukter utan vi samarbetar med våra allianspartner som Microsoft, Nutanix och VMware för att skapa flexibla lösningar.

GDPR

Även enkelheten i administrationen är en stor fördel för ThinkSystem, vilket sparar pengar, inte minst i reducerad manageringstid.

– En av våra styrkor är att vi inte är rädda att vara innovativa. Samtidigt som vi är hårt förankrade i våra befintliga system och kan erbjuda samma professionalism som IBM tidigare gjorde är vi inte rädda för att ligga i framkant. Vi vill fortsätta innovera även inom datacenter.

Det hybrida molnet är en viktig del i Lenovos serverstrategi, inte minst när GDPR ställer krav på att man ska veta var man lagrar sitt data.

Rätt för AI och VR

– För oss är det viktigt att det är så enkelt att managera som möjligt. Det ska inte krävas en hel it-avdelning utan man ska kunna göra det själv och de ska dessutom vara enkla att växa i. Därför går vi från stora, komplicerade SAN till mer lättstyrda nätverk. Vi har inga specifika minnen eller diskar i våra nya rackbaserade system utan allting passar i alla modeller.

Nya begrepp som AI, VR och analytics ställer stora krav på framtidens datacenter men dessa är redan här, menar Roger Vidgren.

– I vår serie ThinkSystem kan vi redan leverera lösningar som inte bara klarar av dagens behov utan även morgondagens. Vi har en ny general manager som kliver ombord för den nya organisationen och vi är klara att leverera det marknaden önskar och behöver.

Rekommenderad läsning

Branschens viktigaste frågor 2018

19 jan 2018 ledarskap

folk går på gatan.jpg folk går på gatan.jpg folk går på gatan.jpg

Under Atea Partnermöte på torsdagen samlades 250 av de viktigaste it-leverantörerna i Sverige för en gemensam dragning om de största frågorna 2018. Självklart är hållbarhet prio men det finns fler områden.

Säkerhetsåret 2017

27 dec 2017 säkerhet

folk.jpg folk.jpg folk.jpg

Skandalen på Transportstyrelsen, allt mer GDPR-oro och ett exploderande antal ransomware-attacker - säkerhetsåret 2017 har varit intensivt. Och inget tyder på en avtrappning nästa år. Voister summerar 2017 och blickar framåt.

25 maj - aj aj eller raj raj?

1 mar 2018 säkerhet

kaos-trafik-960640.jpg kaos-trafik-960640.jpg kaos-trafik-960640.jpg

Missnöjda kunder som ställer krav och företag som kanske inte är klara i sin GDPR-struktur. Det är vad som antagligen kommer att hända den 25 maj då GDPR träder i kraft. Samtidigt är organisationen på Datainspektionen långt ifrån redo att möta anstormningen.

Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Nvidia tar nästa steg inom VR

30 maj 2017 digit

Quadro_960x640.jpg Quadro_960x640.jpg Quadro_960x640.jpg

Det stora genombrottet för VR är i faggorna när Lenovo samarbetar med Nvidia för att skapa en ny, modern designplattform. 

Så kan AI hjälpa sjukhusen

14 mar 2018 it i vården

nyfödd bebis sover i en kuvös.jpg nyfödd bebis sover i en kuvös.jpg nyfödd bebis sover i en kuvös.jpg

Ju mer data som finns tillgänglig om en patient desto adekvatare vård och effektivare sjukhus. Och nu finns tekniken för den moderna vården. Det menar Ankur Teredesai, hälsotechbolaget Kensci.

Hetaste från Dell Tech World

9 maj 2018 digit

martin-edquist-snip-redigerad.jpg martin-edquist-snip-redigerad.jpg martin-edquist-snip-redigerad.jpg video

Teknik för vertikal odling, Powermax och VR i olika former var några av nyheterna under Dell Technologies World i Las Vegas. Martin Edquist, Presales Manager, Dell EMC Sverige tog med Voister på en rundtur.

GDPR och vad händer nu?

25 maj 2018 säkerhet

collagegdprNY.jpg collagegdprNY.jpg collagegdprNY.jpg

Nu träder den nya dataskyddsförordningen i kraft och det innebär fortsatt hårt arbete. Det menar de tre experterna Daniel Akenine, Caroline Olstedt Carlström och Johan Wahlström som också tipsar hur arbetet kan fortsätta. 

Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg myror på rad som bär på bitar av löv.jpg myror på rad som bär på bitar av löv.jpg

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.