Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Server som möter GDPR-krav

skargard foto.jpg

Allt mer handlar om mjukvarudefinierade system. Lenovo vill göra det ännu enklare att möta framtidens krav och lanserar nu en helt ny serie servrar under namnet ThinkSystem.

De flesta förknippar Lenovo med klienter men för tre år sedan förvärvade företaget IBM:s enhet för x86-servrar. Nu skapar bolaget en ny serverdivision med helt nya produkter.

– Vi har tre olika linjer - en för bladservrar, en vi kallar för dense optimized som ger mycket kapacitet och slutligen en för flexibla lösningar. Det som förenar dem är enkelheten, säger Roger Vidgren, partneransvarig datacenter på Lenovo.

– Våra system är förkonfigurerade och ska inte ta mer än en kvart att installera i befintliga lösningar. Till skillnad från andra leverantörer har vi inget tungt legacy i form av att man till exempel måste ha egna lagringsprodukter utan vi samarbetar med våra allianspartner som Microsoft, Nutanix och VMware för att skapa flexibla lösningar.

GDPR

Även enkelheten i administrationen är en stor fördel för ThinkSystem, vilket sparar pengar, inte minst i reducerad manageringstid.

– En av våra styrkor är att vi inte är rädda att vara innovativa. Samtidigt som vi är hårt förankrade i våra befintliga system och kan erbjuda samma professionalism som IBM tidigare gjorde är vi inte rädda för att ligga i framkant. Vi vill fortsätta innovera även inom datacenter.

Det hybrida molnet är en viktig del i Lenovos serverstrategi, inte minst när GDPR ställer krav på att man ska veta var man lagrar sitt data.

Rätt för AI och VR

– För oss är det viktigt att det är så enkelt att managera som möjligt. Det ska inte krävas en hel it-avdelning utan man ska kunna göra det själv och de ska dessutom vara enkla att växa i. Därför går vi från stora, komplicerade SAN till mer lättstyrda nätverk. Vi har inga specifika minnen eller diskar i våra nya rackbaserade system utan allting passar i alla modeller.

Nya begrepp som AI, VR och analytics ställer stora krav på framtidens datacenter men dessa är redan här, menar Roger Vidgren.

– I vår serie ThinkSystem kan vi redan leverera lösningar som inte bara klarar av dagens behov utan även morgondagens. Vi har en ny general manager som kliver ombord för den nya organisationen och vi är klara att leverera det marknaden önskar och behöver.

17 november 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Miguel Guerrerodigit Foto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng