Ett samarbete mellan NEC och Voister

Öppen plattform i NEC:s kollaborativa enhet

Nu introducerar även NEC en kollaborativ enhet. Med plattformen Windows 10 är enheten flexibel och kan anpassas till kundens behov.

– Vårt system är i stort sett helt öppet. Allt som fungerar på en dator som kör Windows kommer att fungera på NEC Infinityboard och att inte vara låst i ett slutet system är unikt för vår produkt, säger Joakim Abrahamsson, Channel Sales Manager NEC Sverige och Baltikum.

Den kollaborativa enheten är utrustad med vidvinkelkamera, högtalare anpassade för tal och en PC som går att byta ut.

– Vi står för hårdvaran och du väljer vilken mjukvara som helst. På baksidan av skärmen finns en OPS, det vill säga open pluggable specification, som enkelt kan bytas ut, säger Joakim Abrahamsson.

NEC samarbetar med mjukvaruföretaget Hoylu som bland annat har utvecklat digitala post-it-lappar. I kombination med en kamerautrustad penna överförs det du skriver på lappen till skärmen i realtid.

Interagerande whiteboards

– Efterfrågan på den här typen av system och enheter fortsätter bara att växa. Man vill kunna ha möten när som helst och var som helst. Förhoppningen med vår variant är att underlätta allt ifrån workshops till processplanering, säger Joakim Abrahamsson.

Nästa steg för NEC är att utveckla fler varianter av produkten.

– Vi ser en tydlig trend i möten som sker snabbt och i allt mindre fysiska rum. Många har idag mötesintensiva dagar och där vill vi erbjuda ett enkelt sätt för medarbetare att gå in i ett rum och köra ett effektivt videomöte med möjlighet att snabbt dela resultat och anteckningar, avslutar Joakim Abrahamsson.

17 oktober 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron, Magnus Lekberg, NEC

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng