JP Morgan säkert med Nexus

Nexus har varit med och utvecklat BankID som i dag används av miljoner svenskar. Idag jobbar företaget med avancerade säkerhetslösningar som möter kraven för bland annat GDPR.

Hur ser efterfrågan ut på era produkter?

– Den är ganska stor nu eftersom det hänt så många säkerhetsrelaterade incidenter som fått väldigt mycket publicitet, säger Peter Hellström, CIO på Nexus.

JP Morgan och tyska försvaret är några av era kunder. Hur kommer det sig att även internationella kunder frågar efter era lösningar?

– Vi började med en produkt som heter PortWise som blev väldigt spridd över världen. Sedan har vi såklart skaffat oss nya kunder genom att vi bygger väldigt säkra trust centers och andra system. En av våra kunder är LuxTrust i Luxemburg som är ett nationellt säkerhetscentrum. Och det är såklart en väldigt bra referens.

Hur ligger Sverige till i jämförelsen med andra länder?

– Vi har kommit väldigt långt i Sverige och det beror främst på användningen av BankID och mobilt BankID. I andra länder finns inte den företeelsen på samma sätt. 7,9 miljoner svenskar har någon typ av BankID i dag och det är helt fantastiskt. Det gör det mycket enklare för ett bolag som vi.

Berätta om nyheten id som tjänst.

– Det vi gör nu är att tjänstefiera våra produkter och den första tjänsten vi lanserade var autentisering via BankID. Den heter Nexus Go och är väldigt lätt att köpa och konsumera. Du kan på fyra timmar koppla upp dig och börja autentisera och skydda det du ska göra. Det är extremt viktigt nu när GDPR kommer med krav på att du har skyddat det du kan av värdefull data.

Vad är nästa steg för Nexus?

– Nu tjänstefierar vi hela vår produktflora. Du kommer kunna köpa bland annat digitala signaturer och i princip alla våra produkter via portalen Nexus Go. Det kommer finnas en del där du så att säga köper på kran och en del där du köper mer för internt behov. Till exempel för att autentisera gentemot ett active directory och genom exempelvis mobilt BankID komma åt interna resurser också.

6 oktober 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldsäkerhetFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng