Azure gör Apak agilt

Familjeföretaget Apak levererar bland annat specialförpackningar till Volvo Cars och ICA och har vuxit snabbt det senaste året. Med knappt 70 medarbetare krävs en flexibel it och Azure och Windows 10 har hjälpt företaget att bli effektivt.

– Till Volvo, som är en av våra stora kunder, förpackar vi motorhuvar och andra karosseridelar som har en lång transportväg, med olika sorters emballagetekniker. Vi samarbetar även med ICA där vi just nu och delar ut en sorts kartonger för att ersätta plastpåsar.

Och på it-avdelningen där du jobbar har ni även gjort en stor förflyttning?

– Jo, vi har valt att köra Azure istället för att ha egen hårdvara. Vi tog ett strategiskt avstamp där vi landade att de tjänster som levererades av it-avdelningen klarar inte av att stödja verksamheten fullt ut. Vi behövde skapa en större flexibilitet för att kunna anpassa oss bättre till vår verksamhet, och det kan vi med Azure.

Vad säger medarbetarna?

– Vi har bytt från Windows 7 till Windows 10 vilket såklart innebär en stor omställning för alla medarbetare, men man tack vare att vi har haft utbildningar har man fått upp ögonen för de funktioner som finns i operativsystemet och börjat nyttja dem bättre än tidigare.

Ni har startat tre verksamheter i år och det gick rekordsnabbt?

– Ja, det har vi framförallt gjort för att stötta den stora uppskalningen som Volvo Cars genomgår.

Har du några tips till de som är där ni var för ett år sedan?

– Ja, glöm inte utbildning, ha alla delar på plats innan man sätter igång och se till så att leverantörerna håller vad de lovar.

17 oktober 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng