Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

Text anne hammarskjöld Foto fredrik kron 15 september 2017 säkerhet

Hur tänker du kring Pat Gelsingers keynote, Angelica Ramming Gaden, Norgechef VMware?

– Ett av våra strategiska initiativ är att ändra sättet man skapar säkerhet på. I stället för att jaga hoten ska vi definiera normalen, hur ser bra ut och så ska vi skydda det. Det har vi gjort med vår lösning AppDefense som tar hela säkerhetstänket och vänder på huvudet. Jättespännande!

Hur går säkerhet och mobilitet ihop, Per Gustavsson, regional director på VMware?

– Det är samma sak där, vi behöver se på säkerheten på ett nytt sätt. Säkerhet och mobilitet handlar om individen och inte om devicen. Det spelar ingen roll om du använder din smartphone eller dator - säkerheten styrs av vem jag är och vilken information och applikation jag har access till.

Angelica, hur ska VMware tänka framöver?

– Vi attackerar säkerhet på flera olika sätt. VMware ska vara en säkerhetsenabler så vi jobbar med hela ekosystemet av säkerhetslösningar och -leverantörer som kan koppla in sig på infrastrukturen, applikationen eller på mobilitetslösningar. På så sätt sträcker vi säkerhetslösningen hela vägen från datacentret ut till användaren oavsett vilken applikation man använder.

Det finns stora pengar på den svarta sidan. Kommer vi verkligen kunna känna oss trygga, Per?

– Vi måste lära oss leva med modernt risktänk. Det vill säga vad det är jag riskerar när jag sätter viss lösning i händerna på mina användare och vilken information får de tillgång till. E-trygghet handlar i mycket om kontinuerliga bedömningar av tid och funktion.

 

Rekommenderad läsning

akademiska hus 960640.jpg
video

Säkerhet och virtualisering hos Akademiska hus

13 sep 2017 digit

För Per Brantsing Karlsson, it-chef på Akademiska hus, handlar utmaningarna framöver om att modernisera, bli mer molnbaserade samt ännu mer säkerhetsfokuserade. 

AdobeStock_13104851_2.jpg
video

Flakk fokuserar på flexibilitet

15 sep 2017 digit

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

vmworld överblick 960640.jpg

NSX - hett på VMworld

21 sep 2017 digit

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

snip haglund.JPG
video

VMware gör en Kubernetes

18 sep 2017 digit

I ett samarbete med Google har VMware utvecklat en ny containerplattform. Magnus Backman och Stein Wilhelmsen, tekniska chefer på VMware förklarar nyttan med partnerskapen och tekniken.

snip steidel löweberg.JPG
video

Nordiskt perspektiv på VMworld

13 sep 2017 digit

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.

pat gelsinger.jpg

"Ensure good instead of chasing bad"

12 sep 2017 digit

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

RikardKindlundVMWare_960x640.jpg
video

Workspace One oberoende av plattform

17 nov 2016 säkerhet

Särskilj företagets data från din egen och få en plattformsoberoende upplevelse oavsett enhet. Rikard Kindlund på VMware visar upp fördelarna med Workspace One.

905455-poliskontroll_960x640.jpg

Appen som gör polisernas jobb säkrare

23 nov 2016 säkerhet

Bakom kulisserna hos polismyndigheten jobbar it-avdelningen febrilt med att ta fram lösningar som ska göra livet enklare – och säkrare- för poliserna i yttre tjänst. Det senaste verktyget, Polisens multifråga i mobilen, har rönt stor uppskattning internt.