Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

Hur tänker du kring Pat Gelsingers keynote, Angelica Ramming Gaden, Norgechef VMware?

– Ett av våra strategiska initiativ är att ändra sättet man skapar säkerhet på. I stället för att jaga hoten ska vi definiera normalen, hur ser bra ut och så ska vi skydda det. Det har vi gjort med vår lösning AppDefense som tar hela säkerhetstänket och vänder på huvudet. Jättespännande!

Hur går säkerhet och mobilitet ihop, Per Gustavsson, regional director på VMware?

– Det är samma sak där, vi behöver se på säkerheten på ett nytt sätt. Säkerhet och mobilitet handlar om individen och inte om devicen. Det spelar ingen roll om du använder din smartphone eller dator - säkerheten styrs av vem jag är och vilken information och applikation jag har access till.

Angelica, hur ska VMware tänka framöver?

– Vi attackerar säkerhet på flera olika sätt. VMware ska vara en säkerhetsenabler så vi jobbar med hela ekosystemet av säkerhetslösningar och -leverantörer som kan koppla in sig på infrastrukturen, applikationen eller på mobilitetslösningar. På så sätt sträcker vi säkerhetslösningen hela vägen från datacentret ut till användaren oavsett vilken applikation man använder.

Det finns stora pengar på den svarta sidan. Kommer vi verkligen kunna känna oss trygga, Per?

– Vi måste lära oss leva med modernt risktänk. Det vill säga vad det är jag riskerar när jag sätter viss lösning i händerna på mina användare och vilken information får de tillgång till. E-trygghet handlar i mycket om kontinuerliga bedömningar av tid och funktion.

 

15 september 2017 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter anne hammarskjöld säkerhet Foto fredrik kron

Rekommenderad läsning

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Ny look i Outlook

4 mar 2021 digit

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Barnekow Some
podcast

Så skapar MS förtroende

5 jun 2020 digit

Digitalisering är en lagsport som kräver samarbete och mindre konsensus. Det menar Hélène Barnekow Sverigechef Microsoft, som beskriver sig som en envis framtidsoptimist i Voisterpodden tillsammans med Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige och Lisa Nore, Voister.