”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

Hur tänker du kring Pat Gelsingers keynote, Angelica Ramming Gaden, Norgechef VMware?

– Ett av våra strategiska initiativ är att ändra sättet man skapar säkerhet på. I stället för att jaga hoten ska vi definiera normalen, hur ser bra ut och så ska vi skydda det. Det har vi gjort med vår lösning AppDefense som tar hela säkerhetstänket och vänder på huvudet. Jättespännande!

Hur går säkerhet och mobilitet ihop, Per Gustavsson, regional director på VMware?

– Det är samma sak där, vi behöver se på säkerheten på ett nytt sätt. Säkerhet och mobilitet handlar om individen och inte om devicen. Det spelar ingen roll om du använder din smartphone eller dator - säkerheten styrs av vem jag är och vilken information och applikation jag har access till.

Angelica, hur ska VMware tänka framöver?

– Vi attackerar säkerhet på flera olika sätt. VMware ska vara en säkerhetsenabler så vi jobbar med hela ekosystemet av säkerhetslösningar och -leverantörer som kan koppla in sig på infrastrukturen, applikationen eller på mobilitetslösningar. På så sätt sträcker vi säkerhetslösningen hela vägen från datacentret ut till användaren oavsett vilken applikation man använder.

Det finns stora pengar på den svarta sidan. Kommer vi verkligen kunna känna oss trygga, Per?

– Vi måste lära oss leva med modernt risktänk. Det vill säga vad det är jag riskerar när jag sätter viss lösning i händerna på mina användare och vilken information får de tillgång till. E-trygghet handlar i mycket om kontinuerliga bedömningar av tid och funktion.

 

15 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldsäkerhetFoto fredrik kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng