Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så säkrar VMware datacenters

Tjänsten Cloud disaster recovery innebär att du har ett replikerande datacenter och skyddar dig med en sekundär datahall i molnet.

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron 19 september 2017 digit

– Från VMware:s perspektiv behöver alla tiotals miljoner servrar, som finns över hela världen, ett skydd. Molnet är det perfekta omgivningen för att replikera dessa virtuella servrar och kunna hämta in informationen på dem när det behövs, säger Diane Bartley, senior manager för produkt och marknad på VMware.

– Det är en helt ny service från vår sida och vi försöker förflytta den säkerhet som idag erbjuds till datacenter på marken, över till molnet, precis som Diane säger. Vårt mål är att erbjuda en solid service för våra kunder, säger Jonas Emilsson, företagsutvecklare datacenter på Atea Sweden.

Diane, hur har kunderna reagerat på tjänsten?

– Ja, jag upplever ett stort intresse bland kunderna. Vi har haft många diskussioner på VMworld och känner att många vill flytta till molnet som ett sätt att säkra upp sina system om något oförutsett skull hända.

Och hur kommer detta att fungera, Jonas?

– För det första baseras det på en tjänst som redan finns tillgänglig där detta kommer finnas som ett alternativ, och där nya och nuvarande kunder har möjlighet att använda Cloud distaster recovery som en tjänst. Det vi gör är att kopiera information över till molnet från våra kunders datacenter, för att skydda deras maskiner och infrastruktur i molntjänsten.

När kommer detta bli tillgängligt?

– Det finns redan tillgängligt, och vi har en lång rad kunder som vill ta del av tjänsten, där den första kommer att vara igång väldigt snart, säger Jonas Emilsson.

Rekommenderad läsning

Amazon och VMware i nytt molnsamarbete

12 jun 2017 digit

anna-maria jonas emilsson.JPG anna-maria jonas emilsson.JPG anna-maria jonas emilsson.JPG video

VMware och Amazon har gått in i ett samarbete som innebär att Amazon framöver kommer bygga sina molntjänster på VMwares plattform. Enligt Anna-Maria Löweberg på VMware och Jonas Emilsson på Atea så kan det innebära stora möjligheter för kunder, branschen i stort och för VMware. 

"Ensure good instead of chasing bad"

12 sep 2017 digit

pat gelsinger.jpg pat gelsinger.jpg pat gelsinger.jpg

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

Nordiskt perspektiv på VMworld

13 sep 2017 digit

snip steidel löweberg.JPG snip steidel löweberg.JPG snip steidel löweberg.JPG video

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

15 sep 2017 säkerhet

snip per angelika.JPG snip per angelika.JPG snip per angelika.JPG video

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

NSX - hett på VMworld

21 sep 2017 digit

vmworld överblick 960640.jpg vmworld överblick 960640.jpg vmworld överblick 960640.jpg

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

Workspace One oberoende av plattform

17 nov 2016 säkerhet

RikardKindlundVMWare_960x640.jpg RikardKindlundVMWare_960x640.jpg RikardKindlundVMWare_960x640.jpg video

Särskilj företagets data från din egen och få en plattformsoberoende upplevelse oavsett enhet. Rikard Kindlund på VMware visar upp fördelarna med Workspace One.

Automatisering för Coop i Danmark

15 sep 2017 digit

Coop-Zinkensdamm_2.jpg Coop-Zinkensdamm_2.jpg Coop-Zinkensdamm_2.jpg video

Med 40 000 anställda och 1 200 butiker är både automatisering och segmentering en viktig och prioriterad process för den danska matjätten.