Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så säkrar VMware datacenters

Tjänsten Cloud disaster recovery innebär att du har ett replikerande datacenter och skyddar dig med en sekundär datahall i molnet.

– Från VMware:s perspektiv behöver alla tiotals miljoner servrar, som finns över hela världen, ett skydd. Molnet är det perfekta omgivningen för att replikera dessa virtuella servrar och kunna hämta in informationen på dem när det behövs, säger Diane Bartley, senior manager för produkt och marknad på VMware.

– Det är en helt ny service från vår sida och vi försöker förflytta den säkerhet som idag erbjuds till datacenter på marken, över till molnet, precis som Diane säger. Vårt mål är att erbjuda en solid service för våra kunder, säger Jonas Emilsson, företagsutvecklare datacenter på Atea Sweden.

Diane, hur har kunderna reagerat på tjänsten?

– Ja, jag upplever ett stort intresse bland kunderna. Vi har haft många diskussioner på VMworld och känner att många vill flytta till molnet som ett sätt att säkra upp sina system om något oförutsett skull hända.

Och hur kommer detta att fungera, Jonas?

– För det första baseras det på en tjänst som redan finns tillgänglig där detta kommer finnas som ett alternativ, och där nya och nuvarande kunder har möjlighet att använda Cloud distaster recovery som en tjänst. Det vi gör är att kopiera information över till molnet från våra kunders datacenter, för att skydda deras maskiner och infrastruktur i molntjänsten.

När kommer detta bli tillgängligt?

– Det finns redan tillgängligt, och vi har en lång rad kunder som vill ta del av tjänsten, där den första kommer att vara igång väldigt snart, säger Jonas Emilsson.

19 september 2017 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Ms Corona 960640

MS plan för säkerhet

10 nov 2020 säkerhet

Microsoft vill göra det enklare att ha koll på regler och förordningar samt upptäcka och svara på cyberattacker. Som en följd av coronapandemin lanserade man på Ignite ett nytt verktyg för regelefterlevnad och ett XDR-skydd som tar hand om bland annat appar, moln och IoT-enheter.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Server Kabel Attack

Nya serverhot

7 sep 2020 säkerhet

Servrar, både egna och molnbaserade, attackeras, utnyttjas och hyrs ut på den svarta marknaden. Dessutom bör säkerhetsteam vara extra uppmärksamma efter tecken på utvinning av kryptovaluta. Det menar Trend Micro i en ny rapport.

Tre Stolar Staplade Mot Ett Moln; Rosa Bakgrund

Molnplugg i Gästrikland

1 jul 2020 digit

Gävle och Sandviken startar utbildningar i ljuset av Microsofts datacenterbygge i regionen. Med it-bolagets stöd är kommunerna redo att satsa på efterfrågade molnkompetenser.