Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så säkrar VMware datacenters

Tjänsten Cloud disaster recovery innebär att du har ett replikerande datacenter och skyddar dig med en sekundär datahall i molnet.

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron 19 september 2017 digit

– Från VMware:s perspektiv behöver alla tiotals miljoner servrar, som finns över hela världen, ett skydd. Molnet är det perfekta omgivningen för att replikera dessa virtuella servrar och kunna hämta in informationen på dem när det behövs, säger Diane Bartley, senior manager för produkt och marknad på VMware.

– Det är en helt ny service från vår sida och vi försöker förflytta den säkerhet som idag erbjuds till datacenter på marken, över till molnet, precis som Diane säger. Vårt mål är att erbjuda en solid service för våra kunder, säger Jonas Emilsson, företagsutvecklare datacenter på Atea Sweden.

Diane, hur har kunderna reagerat på tjänsten?

– Ja, jag upplever ett stort intresse bland kunderna. Vi har haft många diskussioner på VMworld och känner att många vill flytta till molnet som ett sätt att säkra upp sina system om något oförutsett skull hända.

Och hur kommer detta att fungera, Jonas?

– För det första baseras det på en tjänst som redan finns tillgänglig där detta kommer finnas som ett alternativ, och där nya och nuvarande kunder har möjlighet att använda Cloud distaster recovery som en tjänst. Det vi gör är att kopiera information över till molnet från våra kunders datacenter, för att skydda deras maskiner och infrastruktur i molntjänsten.

När kommer detta bli tillgängligt?

– Det finns redan tillgängligt, och vi har en lång rad kunder som vill ta del av tjänsten, där den första kommer att vara igång väldigt snart, säger Jonas Emilsson.

Rekommenderad läsning

anna-maria jonas emilsson.JPG
video

Amazon och VMware i nytt molnsamarbete

12 jun 2017 digit

VMware och Amazon har gått in i ett samarbete som innebär att Amazon framöver kommer bygga sina molntjänster på VMwares plattform. Enligt Anna-Maria Löweberg på VMware och Jonas Emilsson på Atea så kan det innebära stora möjligheter för kunder, branschen i stort och för VMware. 

pat gelsinger.jpg

"Ensure good instead of chasing bad"

12 sep 2017 digit

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

snip steidel löweberg.JPG
video

Nordiskt perspektiv på VMworld

13 sep 2017 digit

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.

vmworld överblick 960640.jpg

NSX - hett på VMworld

21 sep 2017 digit

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

snip per angelika.JPG
video

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

15 sep 2017 säkerhet

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

snip haglund.JPG
video

VMware gör en Kubernetes

18 sep 2017 digit

I ett samarbete med Google har VMware utvecklat en ny containerplattform. Magnus Backman och Stein Wilhelmsen, tekniska chefer på VMware förklarar nyttan med partnerskapen och tekniken.

AdobeStock_13104851_2.jpg
video

Flakk fokuserar på flexibilitet

15 sep 2017 digit

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

Umia 960640.jpg

Umia väljer molnet

3 nov 2017 digit

Installationsföretaget Umia satsar på molnet och säljer ut all sin it-drift. Det ska spara pengar, få verksamheten mer flexibel och göra så att medarbetarna kan fokusera på annat.