Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så säkrar VMware datacenters

Tjänsten Cloud disaster recovery innebär att du har ett replikerande datacenter och skyddar dig med en sekundär datahall i molnet.

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron 19 september 2017 digit

– Från VMware:s perspektiv behöver alla tiotals miljoner servrar, som finns över hela världen, ett skydd. Molnet är det perfekta omgivningen för att replikera dessa virtuella servrar och kunna hämta in informationen på dem när det behövs, säger Diane Bartley, senior manager för produkt och marknad på VMware.

– Det är en helt ny service från vår sida och vi försöker förflytta den säkerhet som idag erbjuds till datacenter på marken, över till molnet, precis som Diane säger. Vårt mål är att erbjuda en solid service för våra kunder, säger Jonas Emilsson, företagsutvecklare datacenter på Atea Sweden.

Diane, hur har kunderna reagerat på tjänsten?

– Ja, jag upplever ett stort intresse bland kunderna. Vi har haft många diskussioner på VMworld och känner att många vill flytta till molnet som ett sätt att säkra upp sina system om något oförutsett skull hända.

Och hur kommer detta att fungera, Jonas?

– För det första baseras det på en tjänst som redan finns tillgänglig där detta kommer finnas som ett alternativ, och där nya och nuvarande kunder har möjlighet att använda Cloud distaster recovery som en tjänst. Det vi gör är att kopiera information över till molnet från våra kunders datacenter, för att skydda deras maskiner och infrastruktur i molntjänsten.

När kommer detta bli tillgängligt?

– Det finns redan tillgängligt, och vi har en lång rad kunder som vill ta del av tjänsten, där den första kommer att vara igång väldigt snart, säger Jonas Emilsson.

Rekommenderad läsning

snip steidel löweberg.JPG
video

Nordiskt perspektiv på VMworld

13 sep 2017 digit

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.

vattenverkWEBB.jpg
video

Foab säkrar via molnet

18 okt 2017 digit

Säkerhetsföretaget Foab har kunder med känslig infrastruktur som vattenverk och annan kommunal verksamhet. Nu står bolaget inför utmaningen att integrera säkerhetssystem i privata moln.

gdpr-25-maj-folk-people.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Så säkrar du O365

5 mar 2018 säkerhet

Över 90 procent av alla ransomwareattacker sker via mejl. Office 365 har ett inbyggt skydd men för att säkra sig ytterligare behöver det skyddet kompletteras. Nu finns det möjlighet att via Cloud App Security for Office 365 testa om det finns skadlig kod i mejlen.

people-town-cloud-960640.jpg
video

Så skyddar du din data

16 maj 2018 säkerhet

Hoten med molntjänster är många och det största är att anställda inte har koll på vilken information de lägger i molnet. Det menar Tobias Ander, före detta informationssäkerhetsansvarig på Transportstyrelsen. Dessutom luras många att tro att ett lokalt skydd innebär en säker drift. 

snip SLL.jpg
video

SLL säkrar upp datan med privat moln

5 jun 2017 digit

Större säkerhet för känslig data gör att Stockholms läns landsting väljer en privat molnlösning. Abbe Virta SLL och Katarina Kenne Dell EMC pratar om processen och lösningen.

anna-maria jonas emilsson.JPG
video

Amazon och VMware i nytt molnsamarbete

12 jun 2017 digit

VMware och Amazon har gått in i ett samarbete som innebär att Amazon framöver kommer bygga sina molntjänster på VMwares plattform. Enligt Anna-Maria Löweberg på VMware och Jonas Emilsson på Atea så kan det innebära stora möjligheter för kunder, branschen i stort och för VMware. 

den slutna anstalten hall utanför södertälje.jpg
video

Kriminalvårdens huvudbry

17 aug 2018 säkerhet

Kriminalvården har höga säkerhetskrav och externa molnlösningar är inget alternativ. Istället tittar myndigheten på interna moln och samarbetar tätt med bland annat polis och åklagare, som står inför liknande utmaningar.

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.