Så säkrar VMware datacenters

Tjänsten Cloud disaster recovery innebär att du har ett replikerande datacenter och skyddar dig med en sekundär datahall i molnet.

– Från VMware:s perspektiv behöver alla tiotals miljoner servrar, som finns över hela världen, ett skydd. Molnet är det perfekta omgivningen för att replikera dessa virtuella servrar och kunna hämta in informationen på dem när det behövs, säger Diane Bartley, senior manager för produkt och marknad på VMware.

– Det är en helt ny service från vår sida och vi försöker förflytta den säkerhet som idag erbjuds till datacenter på marken, över till molnet, precis som Diane säger. Vårt mål är att erbjuda en solid service för våra kunder, säger Jonas Emilsson, företagsutvecklare datacenter på Atea Sweden.

Diane, hur har kunderna reagerat på tjänsten?

– Ja, jag upplever ett stort intresse bland kunderna. Vi har haft många diskussioner på VMworld och känner att många vill flytta till molnet som ett sätt att säkra upp sina system om något oförutsett skull hända.

Och hur kommer detta att fungera, Jonas?

– För det första baseras det på en tjänst som redan finns tillgänglig där detta kommer finnas som ett alternativ, och där nya och nuvarande kunder har möjlighet att använda Cloud distaster recovery som en tjänst. Det vi gör är att kopiera information över till molnet från våra kunders datacenter, för att skydda deras maskiner och infrastruktur i molntjänsten.

När kommer detta bli tillgängligt?

– Det finns redan tillgängligt, och vi har en lång rad kunder som vill ta del av tjänsten, där den första kommer att vara igång väldigt snart, säger Jonas Emilsson.

19 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng