Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

NSX - hett på VMworld

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 21 september 2017 digit

vmworld överblick 960640.jpg

VMworld i Barcelona lockade cirka 11 000 besökare.

 NSX kan förenkla driften av alla nätverken hos kunder. Vi centraliserar den. Vägen till nya applikationer blir kortare och färre steg involveras. Eftersom det är mjukvarubaserat så har vi löst den fysiska begränsningen, och konfigurationen förenklas genom att vi kan sitta i en och samma konsol och administrera nätverket. Säkerheten kommer från insidan istället för bara utsidan, säger Andreas Marqvardsen, chefskonsult på Atea Norge med kärnområde VMware NSX.

VMwares virtuella nätverks- och säkerhetsplattform NSX har nu funnits i några år. En av dess specialiteter är att det kan sköta hela nätverket genom mjukvara och bäddar in det i hypervisorn och åtskilt från den underliggande fysiska hårdvaran. Alla nätverkskomponenter blir därför tillgängliga på kort tid utan att behöva ändra applikationen.

Kunder kan ändra fokus

andreas marqvardsen 960640.jpg

Andreas Marqvardsen, chefskonsult på Atea Norge med kärnområde VMware NSX.

En annan fördel är enligt Andreas Marqvardsen att time to market minskar betydligt samt att man kan ha full säkerhet på plats från första sekund man startar en ny applikation.

 Systemet kommer framöver också att bli allt mer automatiserat och på så sätt drivas mer effektivt. Kundens infrastruktur blir appcentrerad och de kan lägga sitt fokus där, istället för att spendera tid på manuell konfiguration av underliggande infrastruktur.

Men vilka är nackdelarna då? 

 Vi försöker fortfarande förändra inställningen hos kunderna. De är i regel mycket positiva till NSX men det handlar om att få med sig dem som arbetar med traditionell nätverksinfrastruktur också. Och det är ibland en längre process att få dem att förstå. Den här lösningen kan man ha istället för traditionell säkerhet och många förstår betydelsen men inte alla, än. Det arbetar vi hårt med.

Rekommenderad läsning

pat gelsinger.jpg

"Ensure good instead of chasing bad"

12 sep 2017 digit

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

akademiska hus 960640.jpg
video

Säkerhet och virtualisering hos Akademiska hus

13 sep 2017 digit

För Per Brantsing Karlsson, it-chef på Akademiska hus, handlar utmaningarna framöver om att modernisera, bli mer molnbaserade samt ännu mer säkerhetsfokuserade. 

snip per angelika.JPG
video

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

15 sep 2017 säkerhet

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

postnord-stralfors-960640.jpg

Strålfors automatiserar rubbet

22 okt 2018 digit

På Postnord Strålfors blir allt fler kunder digitala, och därmed går företaget all-in på datainsamling och automation. Nyligen har de automatiserat deras datacenter och i nästa fas ska nätverken gå samma väg till mötes. 

snip haglund.JPG
video

VMware gör en Kubernetes

18 sep 2017 digit

I ett samarbete med Google har VMware utvecklat en ny containerplattform. Magnus Backman och Stein Wilhelmsen, tekniska chefer på VMware förklarar nyttan med partnerskapen och tekniken.

gävleborgWEBB.jpg
video

Region Gävleborg virtualiserar

18 sep 2017 digit

Virtuella servrar har hjälpt Region Gävleborg i sitt digitaliseringsarbete. Nu tittar regionen på virtualiserade nätverk, bland annat i säkerhetssyfte.

AdobeStock_13104851_2.jpg
video

Flakk fokuserar på flexibilitet

15 sep 2017 digit

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

Highres_Atea_Uppsala.Sjh.U_DSC9092_Kristofer-Samuelsson-Photography.jpg

Säkerhet som nummer ett

24 maj 2016 digit

Läkarna och sjuksköterskorna på Akademiska sjukhuset i Uppsala märker inte om en server går ned. Med en virtualiserad lösning kopplas automatiskt andra servrar in och tar över driften.

RikardKindlundVMWare_960x640.jpg
video

Workspace One oberoende av plattform

17 nov 2016 säkerhet

Särskilj företagets data från din egen och få en plattformsoberoende upplevelse oavsett enhet. Rikard Kindlund på VMware visar upp fördelarna med Workspace One.