Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

NSX - hett på VMworld

vmworld överblick 960640.jpg

VMworld i Barcelona lockade cirka 11 000 besökare.

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

 NSX kan förenkla driften av alla nätverken hos kunder. Vi centraliserar den. Vägen till nya applikationer blir kortare och färre steg involveras. Eftersom det är mjukvarubaserat så har vi löst den fysiska begränsningen, och konfigurationen förenklas genom att vi kan sitta i en och samma konsol och administrera nätverket. Säkerheten kommer från insidan istället för bara utsidan, säger Andreas Marqvardsen, chefskonsult på Atea Norge med kärnområde VMware NSX.

VMwares virtuella nätverks- och säkerhetsplattform NSX har nu funnits i några år. En av dess specialiteter är att det kan sköta hela nätverket genom mjukvara och bäddar in det i hypervisorn och åtskilt från den underliggande fysiska hårdvaran. Alla nätverkskomponenter blir därför tillgängliga på kort tid utan att behöva ändra applikationen.

Kunder kan ändra fokus

andreas marqvardsen 960640.jpg

Andreas Marqvardsen, chefskonsult på Atea Norge med kärnområde VMware NSX.

En annan fördel är enligt Andreas Marqvardsen att time to market minskar betydligt samt att man kan ha full säkerhet på plats från första sekund man startar en ny applikation.

 Systemet kommer framöver också att bli allt mer automatiserat och på så sätt drivas mer effektivt. Kundens infrastruktur blir appcentrerad och de kan lägga sitt fokus där, istället för att spendera tid på manuell konfiguration av underliggande infrastruktur.

Men vilka är nackdelarna då? 

 Vi försöker fortfarande förändra inställningen hos kunderna. De är i regel mycket positiva till NSX men det handlar om att få med sig dem som arbetar med traditionell nätverksinfrastruktur också. Och det är ibland en längre process att få dem att förstå. Den här lösningen kan man ha istället för traditionell säkerhet och många förstår betydelsen men inte alla, än. Det arbetar vi hårt med.

21 september 2017 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Hemarbete 960640
video
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Ny look i Outlook

4 mar 2021 digit

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.