NSX - hett på VMworld

vmworld överblick 960640.jpg

VMworld i Barcelona lockade cirka 11 000 besökare.

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

 NSX kan förenkla driften av alla nätverken hos kunder. Vi centraliserar den. Vägen till nya applikationer blir kortare och färre steg involveras. Eftersom det är mjukvarubaserat så har vi löst den fysiska begränsningen, och konfigurationen förenklas genom att vi kan sitta i en och samma konsol och administrera nätverket. Säkerheten kommer från insidan istället för bara utsidan, säger Andreas Marqvardsen, chefskonsult på Atea Norge med kärnområde VMware NSX.

VMwares virtuella nätverks- och säkerhetsplattform NSX har nu funnits i några år. En av dess specialiteter är att det kan sköta hela nätverket genom mjukvara och bäddar in det i hypervisorn och åtskilt från den underliggande fysiska hårdvaran. Alla nätverkskomponenter blir därför tillgängliga på kort tid utan att behöva ändra applikationen.

Kunder kan ändra fokus

andreas marqvardsen 960640.jpg

Andreas Marqvardsen, chefskonsult på Atea Norge med kärnområde VMware NSX.

En annan fördel är enligt Andreas Marqvardsen att time to market minskar betydligt samt att man kan ha full säkerhet på plats från första sekund man startar en ny applikation.

 Systemet kommer framöver också att bli allt mer automatiserat och på så sätt drivas mer effektivt. Kundens infrastruktur blir appcentrerad och de kan lägga sitt fokus där, istället för att spendera tid på manuell konfiguration av underliggande infrastruktur.

Men vilka är nackdelarna då? 

 Vi försöker fortfarande förändra inställningen hos kunderna. De är i regel mycket positiva till NSX men det handlar om att få med sig dem som arbetar med traditionell nätverksinfrastruktur också. Och det är ibland en längre process att få dem att förstå. Den här lösningen kan man ha istället för traditionell säkerhet och många förstår betydelsen men inte alla, än. Det arbetar vi hårt med.

21 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit Foto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng