Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nordiskt perspektiv på VMworld

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 13 september 2017 digit

Vad tar du med dig ifrån Pat Gelsingers keynote, Kristine Dahl Steidel?

– Jag tyckte det var en fantastisk keynote, och jag tar med mig tre nyheter som jag anser är bäst från årets VMworld. Det första är det vi gör inom Digital Workspace, vår nya bättre användarupplevelse till våra kunder. Det andra är AppDefense som gör att vi kan säkra infrastrukturen på ett mycket bättre sätt än förut. Det tredje är hur vi kan ta våra existerande lösningar ut i molnet.

Och Anna-Maria Löweberg, vilka reaktioner är det från kunder?

– Nu har jag inte hunnit prata med alla än, men man ser entusiasmen och att folk vill ta sig vidare på den här resan inom många olika områden. Alla gör ju inte allt samtidigt, någon börjar med användarna - som Kristine började prata om – några tittar mer på säkerhet och några går mer emot software defined data center.

Kristine, av de här tre områdena som du nämnde precis, vilket brinner du mest för?

– Det här med molntjänster och hur vi kan utnyttja de nya möjligheterna som molnet ger, det är klart att det är ett aktuellt tema som jag brinner för och som jag pratar med väldigt många av våra kunder om. Det gäller att det finns lösningar som skyddar investeringarna man redan gjort på datacentret och kunna använda samma management och säkerhet även i en molntjänst. Där har vi en lösning som är helt unik och som det finns stort intresse för bland våra kunder.

Anna-Maria:

– Vi ser också att vi har en mängd partner på scen här och vi jobbar väldigt starkt med hela partner-ekosystemet i hela it-branschen, så vi ska alla med här.

Avslutningsvis, hur är det med säkerheten för de nordiska kunderna?

– Det är superviktigt för alla och för hela Europa med GDPR som nu kommer. Vi ser att en del kunder tittar på det redan nu men alla är på väg och måste ta ett nytt grepp kring säkerhet. Med vår lansering av AppDefense finns det ännu mer möjligheter och vi ser att några områden är lite tidigare, som publika sektorn och healthcare till exempel.

Rekommenderad läsning

anna-maria jonas emilsson.JPG
video

Amazon och VMware i nytt molnsamarbete

12 jun 2017 digit

VMware och Amazon har gått in i ett samarbete som innebär att Amazon framöver kommer bygga sina molntjänster på VMwares plattform. Enligt Anna-Maria Löweberg på VMware och Jonas Emilsson på Atea så kan det innebära stora möjligheter för kunder, branschen i stort och för VMware. 

snip repli datacenters.JPG
video

Så säkrar VMware datacenters

19 sep 2017 digit

Tjänsten Cloud disaster recovery innebär att du har ett replikerande datacenter och skyddar dig med en sekundär datahall i molnet.

pat gelsinger.jpg

"Ensure good instead of chasing bad"

12 sep 2017 digit

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

Coop-Zinkensdamm_2.jpg
video

Automatisering för Coop i Danmark

15 sep 2017 digit

Med 40 000 anställda och 1 200 butiker är både automatisering och segmentering en viktig och prioriterad process för den danska matjätten.

snip per angelika.JPG
video

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

15 sep 2017 säkerhet

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

gävleborgWEBB.jpg
video

Region Gävleborg virtualiserar

18 sep 2017 digit

Virtuella servrar har hjälpt Region Gävleborg i sitt digitaliseringsarbete. Nu tittar regionen på virtualiserade nätverk, bland annat i säkerhetssyfte.

anna-maria vmware.jpg

Branschen diskuterar årets utmaningar

20 jan 2017 digit

Voister var på plats när Atea höll sitt årliga partnerevent på Norra Latin i Stockholm igår. Vi passade då på att fråga några aktörer i branschen om bland annat deras största utmaningar för 2017. 

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.