Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nordiskt perspektiv på VMworld

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.

Vad tar du med dig ifrån Pat Gelsingers keynote, Kristine Dahl Steidel?

– Jag tyckte det var en fantastisk keynote, och jag tar med mig tre nyheter som jag anser är bäst från årets VMworld. Det första är det vi gör inom Digital Workspace, vår nya bättre användarupplevelse till våra kunder. Det andra är AppDefense som gör att vi kan säkra infrastrukturen på ett mycket bättre sätt än förut. Det tredje är hur vi kan ta våra existerande lösningar ut i molnet.

Och Anna-Maria Löweberg, vilka reaktioner är det från kunder?

– Nu har jag inte hunnit prata med alla än, men man ser entusiasmen och att folk vill ta sig vidare på den här resan inom många olika områden. Alla gör ju inte allt samtidigt, någon börjar med användarna - som Kristine började prata om – några tittar mer på säkerhet och några går mer emot software defined data center.

Kristine, av de här tre områdena som du nämnde precis, vilket brinner du mest för?

– Det här med molntjänster och hur vi kan utnyttja de nya möjligheterna som molnet ger, det är klart att det är ett aktuellt tema som jag brinner för och som jag pratar med väldigt många av våra kunder om. Det gäller att det finns lösningar som skyddar investeringarna man redan gjort på datacentret och kunna använda samma management och säkerhet även i en molntjänst. Där har vi en lösning som är helt unik och som det finns stort intresse för bland våra kunder.

Anna-Maria:

– Vi ser också att vi har en mängd partner på scen här och vi jobbar väldigt starkt med hela partner-ekosystemet i hela it-branschen, så vi ska alla med här.

Avslutningsvis, hur är det med säkerheten för de nordiska kunderna?

– Det är superviktigt för alla och för hela Europa med GDPR som nu kommer. Vi ser att en del kunder tittar på det redan nu men alla är på väg och måste ta ett nytt grepp kring säkerhet. Med vår lansering av AppDefense finns det ännu mer möjligheter och vi ser att några områden är lite tidigare, som publika sektorn och healthcare till exempel.

13 september 2017 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Grön Streaming Fotboll På En Mobilskärm

Grön streaming – intresset större än någonsin

24 maj 2021 digit

Hela 86 procent skulle byta till en it-leverantör som jobbar för klimatet, och nästan tre fjärdedelar kan tänka sig att betala extra för gröna moln- och streamingtjänster. Det visar en ny undersökning från Node Pole.

Träd Sedda I Marken Ur En 360Vy

Träddata bättre i molnet

21 apr 2021 digit

Haglöf Sweden utvecklar mätverktyg för vård och avverkning av skog och har kunder över hela världen. I appen Haglöf Link kan kunder ladda upp och ta del av analyser och övervakning av sin skog och framöver finns planer hur AI kan förbättra verktyget.  

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea.