Nordiskt perspektiv på VMworld

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.

Vad tar du med dig ifrån Pat Gelsingers keynote, Kristine Dahl Steidel?

– Jag tyckte det var en fantastisk keynote, och jag tar med mig tre nyheter som jag anser är bäst från årets VMworld. Det första är det vi gör inom Digital Workspace, vår nya bättre användarupplevelse till våra kunder. Det andra är AppDefense som gör att vi kan säkra infrastrukturen på ett mycket bättre sätt än förut. Det tredje är hur vi kan ta våra existerande lösningar ut i molnet.

Och Anna-Maria Löweberg, vilka reaktioner är det från kunder?

– Nu har jag inte hunnit prata med alla än, men man ser entusiasmen och att folk vill ta sig vidare på den här resan inom många olika områden. Alla gör ju inte allt samtidigt, någon börjar med användarna - som Kristine började prata om – några tittar mer på säkerhet och några går mer emot software defined data center.

Kristine, av de här tre områdena som du nämnde precis, vilket brinner du mest för?

– Det här med molntjänster och hur vi kan utnyttja de nya möjligheterna som molnet ger, det är klart att det är ett aktuellt tema som jag brinner för och som jag pratar med väldigt många av våra kunder om. Det gäller att det finns lösningar som skyddar investeringarna man redan gjort på datacentret och kunna använda samma management och säkerhet även i en molntjänst. Där har vi en lösning som är helt unik och som det finns stort intresse för bland våra kunder.

Anna-Maria:

– Vi ser också att vi har en mängd partner på scen här och vi jobbar väldigt starkt med hela partner-ekosystemet i hela it-branschen, så vi ska alla med här.

Avslutningsvis, hur är det med säkerheten för de nordiska kunderna?

– Det är superviktigt för alla och för hela Europa med GDPR som nu kommer. Vi ser att en del kunder tittar på det redan nu men alla är på väg och måste ta ett nytt grepp kring säkerhet. Med vår lansering av AppDefense finns det ännu mer möjligheter och vi ser att några områden är lite tidigare, som publika sektorn och healthcare till exempel.

13 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng