Fritt fram för surf i Gävle

Med 600 accesspunkter för omvårdnad redan från starten rivstartar Gävle sin satsning på gratis wifi med enkel tillgång till kommunens hela verksamhet.

– Vi har kommit igång på med wifi på stan, som vi kallar det, där vi har 18 av 30 platser igång i citykärnan. Nu siktar vi på att få igång det inomhus också till hela kommunens  verksamhet, så att vi kan lägga det på våra egna acesspunkter, säger Torbjörn Stråhle, verksamhetsutvecklare IT, Gävle kommun

Hur kommer det att fungera?

– På ett enkelt sätt godkänner man ett villkor på en startsida, och sen är man inne. På samma sida kommer det att finnas kommunal information, och det ger oss möjlighet att dela upp startsidorna i olika delar. Omvårdnad kommer till exempel att vara en stor kund inomhus, och kommer då kunna ha sin startsida om man vill.

När räknar ni med att vara färdiga?

– På stan räknar vi med att vara färdiga inom en månad, med kanske någon enstaka som undantag. Inomhus drar vi igång vilken dag som helst. Framförallt med 600 accesspunkter för omvårdnad vid månadsskiftet, och sen ytterligare 200. Vi tror också att fler verksamheter kommer vilja hoppa på, som idrottsarenor och bibliotek och liknande.

21 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng