Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Framtidens datacenter hos Cisco

Frank Palumbo, SVP Data Center på Cisco, och Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenter på Cisco Sverige, pratar om framtiden inom datacenter, skillnader mellan Sverige och USA och varför Hyperflex är nummer ett. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 8 september 2017 digit

Vad är de största utmaningarna för kunder när det gäller datacenter?

Många kunder har problem med att välja de applikationer och lösningar som gör dem konkurrenskraftiga i den digitala världen. Hur de blir implementerade on-prem, i molnet och hur lösningen presterar på rätt sätt.

Hur ser det ut i Sverige, Greger Jerlehagen?

När det handlar om att köra applikationer på olika ställen i olika moln så tycker jag att vi inte har samma mognad i Sverige som de har i USA. Det är relativt nytt för oss.

Vad för sorts teknik kan Cisco leverera?

Vi har en hel portfolio av datacenter-teknologier, så vi pratar mer om hur vi hjälper våra kunder att navigera till multi-cloud. Dels kan det handla om on-prem i ett privat datacenter med exempelvis Nexis eller vår hyperkonvergerade plattform och dels mjukvara där vi pratar mer om hur vi kan instrumentera en applikation från mobilt till datacenter med App Dynamics.

Greger, vilka lösningar är aktuella framöver?

Vi har lösningar som passar in i ditt egna privata moln, som exempelvis Hyperflex, och som hjälper till att orkestrera ditt molncenter. Tittar man på svenska kunder så startar mycket med det egna datacentret och den egna hyperkonvergerade infrastrukturen, så därför känns nog Hyperflex som nummer ett just nu.

Rekommenderad läsning

HyperFlexNew_960x640.jpg
video

Nätverk nyckelfaktor i Hyperflex

24 feb 2017 cisco live

Ciscos Hyperflex som är komplett med nätverk har uppdaterats till 2.0. Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige berättar om senaste uppdateringen av den hyperkonvergerade lösningen.

komatsuforest960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Cisco säkrar skogen

14 nov 2018 digit

Skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest har investerat i två hyperkonvergerade datacenter från Cisco. Valet föll på Hyperflex 3.0 med stöd för stretchat kluster och därmed ska säkerheten, skalbarheten och prestandan bli bättre.

hyperflex-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Säker, smidig och hyperflex

23 jan 2019 digit

Valfrihet att lagra både publikt och privat, vilket många svenska kommuner uppskattar, ger en fördel för Hyperflex. Dessutom finns det ekonomiska vinster. Det menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige. 

cool-dansare-som-ar-flexibel.jpg
video

Snabb och flexibel med Cisco

20 sep 2018 digit

För Cisco är hybrid it-drift det som gäller, eftersom det tillämpar både en hög säkerhet och snabbhet. Men det finns också utmaningar, en av dem största är själva införandet, menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige.

cisco-live-mässa-960640.jpg
video

Nya flexibla Hyperflex

1 feb 2018 digit

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.

hyperkonvergerat 960640 .jpg
Voister förklarar

Hyperkonvergerat

19 apr 2017 Voister förklarar

Förenklad resurshantering, effektivare partnerskap och en mer flexibel it-infrastruktur. Så fungerar hyperkonvergerade system.

motas-med-cisco.jpg
video

IBM möts på riktigt

1 nov 2018 digit

Med kontor från norr till syd och medarbetare i ständig rörelse blev en flexibel videomöteslösning allt viktigare för IBM. Med Cisco Webex Board är resultatet bättre dialog och högre effektivitet.

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.