Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Framtidens datacenter hos Cisco

Frank Palumbo, SVP Data Center på Cisco, och Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenter på Cisco Sverige, pratar om framtiden inom datacenter, skillnader mellan Sverige och USA och varför Hyperflex är nummer ett. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 8 september 2017 digit

Vad är de största utmaningarna för kunder när det gäller datacenter?

Många kunder har problem med att välja de applikationer och lösningar som gör dem konkurrenskraftiga i den digitala världen. Hur de blir implementerade on-prem, i molnet och hur lösningen presterar på rätt sätt.

Hur ser det ut i Sverige, Greger Jerlehagen?

När det handlar om att köra applikationer på olika ställen i olika moln så tycker jag att vi inte har samma mognad i Sverige som de har i USA. Det är relativt nytt för oss.

Vad för sorts teknik kan Cisco leverera?

Vi har en hel portfolio av datacenter-teknologier, så vi pratar mer om hur vi hjälper våra kunder att navigera till multi-cloud. Dels kan det handla om on-prem i ett privat datacenter med exempelvis Nexis eller vår hyperkonvergerade plattform och dels mjukvara där vi pratar mer om hur vi kan instrumentera en applikation från mobilt till datacenter med App Dynamics.

Greger, vilka lösningar är aktuella framöver?

Vi har lösningar som passar in i ditt egna privata moln, som exempelvis Hyperflex, och som hjälper till att orkestrera ditt molncenter. Tittar man på svenska kunder så startar mycket med det egna datacentret och den egna hyperkonvergerade infrastrukturen, så därför känns nog Hyperflex som nummer ett just nu.

Rekommenderad läsning

Nätverk nyckelfaktor i Hyperflex

24 feb 2017 cisco live

HyperFlexNew_960x640.jpg HyperFlexNew_960x640.jpg HyperFlexNew_960x640.jpg video

Ciscos Hyperflex som är komplett med nätverk har uppdaterats till 2.0. Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige berättar om senaste uppdateringen av den hyperkonvergerade lösningen.

Nya flexibla Hyperflex

1 feb 2018 digit

cisco-live-mässa-960640.jpg cisco-live-mässa-960640.jpg cisco-live-mässa-960640.jpg video

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.

Voister förklarar

Hyperkonvergerat

19 apr 2017 Voister förklarar

hyperkonvergerat 960640 .jpg hyperkonvergerat 960640 .jpg hyperkonvergerat 960640 .jpg

Förenklad resurshantering, effektivare partnerskap och en mer flexibel it-infrastruktur. Så fungerar hyperkonvergerade system.

"Den fjärde it-eran är här!"

23 sep 2016 ledarskap

BiriSingh-bild_960x640.jpg BiriSingh-bild_960x640.jpg BiriSingh-bild_960x640.jpg

Den fjärde it-eran är här och den fokuserar på både personcentrerad och maskincentrerad digitalisering. Det menar Zorawar Biri Singh, CTO på Cisco.

Vallentuna väljer hyperkonvergerat

22 dec 2016 digit

Vallentuna_kyrka_4.jpg Vallentuna_kyrka_4.jpg Vallentuna_kyrka_4.jpg

Vallentuna har börjat använda hyperkonvergerad it-drift i alla olika arbetsområden inom kommunen.
 Nu behöver vi fokusera mindre på teknik och underhåll, istället kan vi lägga mer tid på verksamhetsutveckling, säger Niclas Rosendahl, it-driftansvarig på Vallentuna kommun.

”Vi har löst det olösliga”

6 sep 2017 Säkerhet

perWEBB.jpg perWEBB.jpg perWEBB.jpg

Metoder för att läsa krypterad data och smarta nät är några av Ciscos lösningar för att stoppa attacker och hot mot säkerheten.

Cisco: Så säkrar du ditt nät

6 sep 2017 säkerhet

jerhamre nytt.jpg jerhamre nytt.jpg jerhamre nytt.jpg video
Säkra nätverk kräver differentierad åtkomst, något som är speciellt aktuellt för alla som jobbar inom vård, skola och omsorg. Peter Jerhamre, systemingenjör Cisco Sverige berättar hur det fungerar.

"Spark board föddes vid köksbordet"

8 sep 2017 digit

spark board mullingen.JPG spark board mullingen.JPG spark board mullingen.JPG video

Torkel Mellingen är grundaren av Cisco Spark board. Här pratar han om hur idén kläcktes när han och några kollegor satt runt köksbordet, på vilket sätt samarbetet med Apple är viktigt och hur Spark board kan komma att utvecklas framöver. 

Vad alla kan lära av musikbranschen

8 sep 2017 digit

rihanna 960640 (002).jpg rihanna 960640 (002).jpg rihanna 960640 (002).jpg video
Spotify blev räddningen för Universal Music när alltmer musik laddades ned illegalt. Vd:n Per Sundin berättar om utmaningen och vad andra kan lära när branschen digitaliseras.