Framtidens datacenter hos Cisco

Frank Palumbo, SVP Data Center på Cisco, och Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenter på Cisco Sverige, pratar om framtiden inom datacenter, skillnader mellan Sverige och USA och varför Hyperflex är nummer ett. 

Vad är de största utmaningarna för kunder när det gäller datacenter?

Många kunder har problem med att välja de applikationer och lösningar som gör dem konkurrenskraftiga i den digitala världen. Hur de blir implementerade on-prem, i molnet och hur lösningen presterar på rätt sätt.

Hur ser det ut i Sverige, Greger Jerlehagen?

När det handlar om att köra applikationer på olika ställen i olika moln så tycker jag att vi inte har samma mognad i Sverige som de har i USA. Det är relativt nytt för oss.

Vad för sorts teknik kan Cisco leverera?

Vi har en hel portfolio av datacenter-teknologier, så vi pratar mer om hur vi hjälper våra kunder att navigera till multi-cloud. Dels kan det handla om on-prem i ett privat datacenter med exempelvis Nexis eller vår hyperkonvergerade plattform och dels mjukvara där vi pratar mer om hur vi kan instrumentera en applikation från mobilt till datacenter med App Dynamics.

Greger, vilka lösningar är aktuella framöver?

Vi har lösningar som passar in i ditt egna privata moln, som exempelvis Hyperflex, och som hjälper till att orkestrera ditt molncenter. Tittar man på svenska kunder så startar mycket med det egna datacentret och den egna hyperkonvergerade infrastrukturen, så därför känns nog Hyperflex som nummer ett just nu.

8 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng