Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Flakk fokuserar på flexibilitet

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron, adobestock 15 september 2017 digit

Vad är prio för dig här på VMworld, Sven Magnus Runde, driftansvarig på Flakk?

– För oss är relationer väldigt viktigt, så i första hand går vi runt och får lite inspel från olika personer hur deras tankar går.

Vad är mest intressant för er just nu på Flakk?

– Nu jobbar vi för att expandera och vill kunna erbjuda mer flexibilitet och mer tid till våra kunder. Det kan vara alltifrån virtualisera nätverk, och få kontroll på enheterna i organisationen.

Vad kan VMware lösa för Flakk, Angelica Ramming Gaden?

– Vi kan bidra med massor och vi har redan ett fint samarbete, och de använder redan många av våra lösningar. Den plattform de har idag ger dem tid att se på andra lösningar och fokusera på sina användare och utöka säkerhet och flexibilitet.

Hur viktigt är säkerheten för er, Sven Magnus Runde?

– Säkerheten är viktigt för oss, och blir bara viktigare och viktigare; det är mycket virus och liknande som snurrar runt där ute och som har det stora konsekvenser för alla våra företag. Nu är vi bättre förberedda för sådant; vi har exempelvis Workspace One för att få bättre översikt på alla våra enheter. Dessutom är det många av våra användare som reser mycket, och då är det viktigt att man kan få information fort och tryggt. Där har vi några lösningar från VMware som vi tror på.

 

Rekommenderad läsning

snip per angelika.JPG
video

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

15 sep 2017 säkerhet

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

snip haglund.JPG
video

VMware gör en Kubernetes

18 sep 2017 digit

I ett samarbete med Google har VMware utvecklat en ny containerplattform. Magnus Backman och Stein Wilhelmsen, tekniska chefer på VMware förklarar nyttan med partnerskapen och tekniken.

pat gelsinger.jpg

"Ensure good instead of chasing bad"

12 sep 2017 digit

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

akademiska hus 960640.jpg
video

Säkerhet och virtualisering hos Akademiska hus

13 sep 2017 digit

För Per Brantsing Karlsson, it-chef på Akademiska hus, handlar utmaningarna framöver om att modernisera, bli mer molnbaserade samt ännu mer säkerhetsfokuserade. 

Coop-Zinkensdamm_2.jpg
video

Automatisering för Coop i Danmark

15 sep 2017 digit

Med 40 000 anställda och 1 200 butiker är både automatisering och segmentering en viktig och prioriterad process för den danska matjätten.

vmworld överblick 960640.jpg

NSX - hett på VMworld

21 sep 2017 digit

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

RikardKindlundVMWare_960x640.jpg
video

Workspace One oberoende av plattform

17 nov 2016 säkerhet

Särskilj företagets data från din egen och få en plattformsoberoende upplevelse oavsett enhet. Rikard Kindlund på VMware visar upp fördelarna med Workspace One.

polisen-960640.jpg

Polisens viktigaste vapen

7 jun 2018 digit

För polisen har mobilen skapat ett informationsövertag som har gått om batongen vad gäller viktiga redskap. Under terrordådet i Stockholm skapades en app på en timme med bilder på den misstänkte gärningsmannen, vilket bidrog till det snabba gripandet.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea.