Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Flakk fokuserar på flexibilitet

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

Vad är prio för dig här på VMworld, Sven Magnus Runde, driftansvarig på Flakk?

– För oss är relationer väldigt viktigt, så i första hand går vi runt och får lite inspel från olika personer hur deras tankar går.

Vad är mest intressant för er just nu på Flakk?

– Nu jobbar vi för att expandera och vill kunna erbjuda mer flexibilitet och mer tid till våra kunder. Det kan vara alltifrån virtualisera nätverk, och få kontroll på enheterna i organisationen.

Vad kan VMware lösa för Flakk, Angelica Ramming Gaden?

– Vi kan bidra med massor och vi har redan ett fint samarbete, och de använder redan många av våra lösningar. Den plattform de har idag ger dem tid att se på andra lösningar och fokusera på sina användare och utöka säkerhet och flexibilitet.

Hur viktigt är säkerheten för er, Sven Magnus Runde?

– Säkerheten är viktigt för oss, och blir bara viktigare och viktigare; det är mycket virus och liknande som snurrar runt där ute och som har det stora konsekvenser för alla våra företag. Nu är vi bättre förberedda för sådant; vi har exempelvis Workspace One för att få bättre översikt på alla våra enheter. Dessutom är det många av våra användare som reser mycket, och då är det viktigt att man kan få information fort och tryggt. Där har vi några lösningar från VMware som vi tror på.

 

15 september 2017 Uppdaterad 13 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron, adobestock

Rekommenderad läsning

Hastens Sang

God app med Hästens

12 apr 2021 digit

Med Hästens nya app tar det bara ett par minuter att lägga en order, mot tidigare upp emot en halvtimme. Det ger säljarna mer tid att möta kunder och att generera affärer.

Hemarbete 960640
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

massa näthattar på hyllor i affär.jpg
video

Rätt strategi med IBM

27 feb 2020 digit

I takt med att hybrida moln och containerlösningar blir allt vanligare kommer traditionella bolag hinna ikapp sina snabbfotade utmanare. Framöver kommer banker att börja kalla sig för it-bolag med bankverksamhet. Det spår Ed Walsh, General Manager, Storage and Software Defined Infrastructure på IBM.