Flakk fokuserar på flexibilitet

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

Vad är prio för dig här på VMworld, Sven Magnus Runde, driftansvarig på Flakk?

– För oss är relationer väldigt viktigt, så i första hand går vi runt och får lite inspel från olika personer hur deras tankar går.

Vad är mest intressant för er just nu på Flakk?

– Nu jobbar vi för att expandera och vill kunna erbjuda mer flexibilitet och mer tid till våra kunder. Det kan vara alltifrån virtualisera nätverk, och få kontroll på enheterna i organisationen.

Vad kan VMware lösa för Flakk, Angelica Ramming Gaden?

– Vi kan bidra med massor och vi har redan ett fint samarbete, och de använder redan många av våra lösningar. Den plattform de har idag ger dem tid att se på andra lösningar och fokusera på sina användare och utöka säkerhet och flexibilitet.

Hur viktigt är säkerheten för er, Sven Magnus Runde?

– Säkerheten är viktigt för oss, och blir bara viktigare och viktigare; det är mycket virus och liknande som snurrar runt där ute och som har det stora konsekvenser för alla våra företag. Nu är vi bättre förberedda för sådant; vi har exempelvis Workspace One för att få bättre översikt på alla våra enheter. Dessutom är det många av våra användare som reser mycket, och då är det viktigt att man kan få information fort och tryggt. Där har vi några lösningar från VMware som vi tror på.

 

15 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoredigitFoto Fredrik Kron, adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng