VMware gör en Kubernetes

I ett samarbete med Google har VMware utvecklat en ny containerplattform. Magnus Backman och Stein Wilhelmsen, tekniska chefer på VMware förklarar nyttan med partnerskapen och tekniken.

– Vi har partnerskap med bland annat Google och Pivotal och har utvecklat en ren företagsinriktad container-plattform runt open source-systemet Kubernetes. Vill man kolla in containers så är just den här lanseringen hetast idag, säger Magnus Backman, teknisk chef Norden, VMware.

Hur stor del kommer VMware ta av container-kakan?

– Förhoppningsvis en väldigt stor del. Kubernetes har idag blivit lite av en standard. Det kommer från början från Google så det här partnerskapet tror jag kommer göra en betydande skillnad för våra kunder. Du kan kicka igång med det idag med initial tillgänglighet, säger Magnus Backman.

– Det är ready to go. En del av televerket i Norge kör redan med de här containrarna. Det som är viktigt är att it-avdelningarna har koll på nya utvecklingar, och det får de med det här verktyget, säger Stein Wilhelmsen, teknisk chef Norge och Danmark, VMware.

18 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoredigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng