Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Check Points senaste skydd

Avancerade attacker utvecklade av cyberagenturer finns numera tillgängliga för alla hackare. Samtidigt är säkerhetslösningarna för många - därför behöver företag och organisationer skydda sin information på ett helt nytt sätt. Det menar Nathan Shuchami, VP Emerging Products på Check Point. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobe Stock 14 september 2017 säkerhet

illustration2 960640.jpg

 För att lösa problemen satsar vi nu stenhårt på Check Point Infinity, den första konsoliderade säkerhetslösningen som rör både nätverk, moln och mobil, säger Nathan Shuchami. 

När Nathan Shuchami pratar om att antalet attacker blir allt flera så syftar han inte bara på hackarna som försöker infektera så många som möjligt och som blir allt duktigare. Han menar också att det blir allt vanligare med nationella cyberagenturer styrda av deras länder, där är inte ändamålet att skada så många som möjligt utan där sker istället mer riktade attacker. I den gruppen är även resurserna i stort sett obegränsade.

Säkerhet mer komplext nu

Förut var de avancerade attackerna som är utvecklade av cyberagenturerna ofta helt undangömda, men nu finns de tillgängliga på internet för de ”vanliga” hackarna. Det leder till mycket fler och mer sofistikerade attacker. Detta och att infrastrukturen som företagen behöver försvara blir allt mer komplex ser Nathan Shuchami som två trender just nu.

Samtidigt som det blir allt vanligare med attacker så har också organisationer fler områden att ta hand om.

Nathan Shuchami , VP Emerging Products, Check Point

 Jag säger inte att problemet inte fanns för tio år sedan, men det har vuxit och blivit mer komplext nu. Samtidigt som det blir allt vanligare med attacker så har också organisationer fler områden att ta hand om – som mejlsystemen, internethistoriken, användandet av mobiler och de olika nätverken. Förut använde man kanske ett fysiskt nätverk, idag är det ett virtuellt. Företag tillåter dig ta med din dator och din telefon hem och koppla upp dig där, för att sedan kanske gå in på din privata mejl och bli infekterad där. Det kommer självklart att påverka din arbetsgivare. Attackytorna för hackarna blir flera hela tiden.

Dessa två trender har också lett till att många startups kommit med sina nischade säkerhetslösningar de senaste åren, vilket Nathan Shuchami egentligen uppskattar. Men om man ser det från en säkerhetschefs sida så blir det förvirrande, menar han. De får varje dag möta nya företag med en lite annorlunda lösning än den förra, gör avtal med vissa och sitter sedan med 20-30 olika lösningar där alla försvarar sin egen nisch.

 Det gör det omöjligt att ha koll på hela sin säkerhetsstrategi. Säkerheten är bara så bra med en viss lösning som policyn du sätter med just den lösningen, och det är inte en engångsgrej utan det är något man uppdaterar hela tiden. Till slut blir det svårt att hänga med i alla 30 lösningar och du tror att du har en bra lösning men policyn är inte uppdaterad.

Ska möjliggöra konsolidering

De många lösningarna ger också av sig varningar som alla är i olika prioriteringsnivåer där någon på företaget måste rangordna vilken som är viktigast. Det blir till slut i stort sett omöjligt. Därför försöker Check Point tänka annorlunda och konsolidera antalet lösningar som företag behöver använda till en enda – och det är Check Point Infinity.

 Eftersom Infinity rör både nätverk, moln och mobil så ger den högsta nivån av skydd och hotförebyggande mot både kända och okända riktade attacker för att hålla dig skyddad, nu och i framtiden.

 Lösningen är också modulär. Du behöver inte köra allt eller inget, du kan välja att bara försvara ditt nätverk om du så vill, men då blir det självklart mindre effektivt. Men sedan vi lanserade Infinity har vi inte hört om några infektioner om man använt hela systemet, inte heller under WannaCry eller Petya-virusen, avslutar Nathan Shuchami. 

Rekommenderad läsning

AdobeStock_77835007_960x640.jpg

IoT och mobilitet öppnar för nya attacker

1 jun 2016 säkerhet

– Det går inte att skydda sig helt, men det betyder inte att man ska gå omkring och vara rädd. Båda sidorna vinner små segrar hela tiden.
Det säger doktor Dorit Dor, chef för produkter på Check Point med över tjugo års erfarenhet av digitalt säkerhetsarbete, under ett Sverigebesök.

AdamPhilpott_960x640.jpg
video

Cisco: Holistiskt perspektiv säkrar nätverket

22 feb 2017 cisco live

Adam Philpott, Senior Director, Cyber Security Cisco EMEAR, berättar om de nya hoten, hur man möter dem och de nya sätten att skydda sig på Cisco Live i Berlin.

hängmatta.jpg
video

5 sätt att skydda dig mot vd-mejl

13 apr 2017 säkerhet

Vd-bedrägerier är den mest växande intrångsmetoden i världen. Sedan 2015 har 22 000 företag drabbats och ofta skickas mejlen inför semestrar och annan ledighet.

hus 960640.jpg

Smarta hem hackas

3 nov 2017 säkerhet

Check Points forskare har hittat en sårbarhet i LG:s enheter för det smarta hemmet. Detta har riskerat säkerheten för miljontals användare.

bitcoin- och tethermynt.jpg

Kryptovaluta öppnar för cyberbrott

19 jan 2018 säkerhet

Utvinningen av kryptovalutor har ökat kraftigt och det påverkar hela 55 procent av världens alla företag. Det visar en ny rapport över utvecklingen inom cyberhot och skadlig kod från säkerhetsföretaget Check Point.

monero-mynt.jpg

Kryptonappning sprider malware

13 feb 2018 säkerhet

Mjukvaruprogram som tar över produktionen av en kryptovaluta har blivit den vanligaste formen av malware. Bara förra helgen drabbades över 4000 organisationer av en attack.

elverk.jpg

Infrastruktur på liv och död

9 okt 2017 säkerhet

Att skydda de kritiska samhällsfunktionerna är något som hamnat lite i skymundan när det pratats om it-säkerhet, men den tiden är förbi nu. I värsta fall kan det handla om liv och död, menar Fredrik Johansson på Check Point.

bild åtal2 960640.jpg

Unikt åtal efter DDoS-attack

11 okt 2017 säkerhet

Det är första gången det sker ett åtalal efter DDoS-attacker mot svenska banker. Den misstänkte gärningsmannen, som var 16 år vid attackerna, åtalas nu för grovt dataintrång.

myllrande-manniskor-pa-konferens.jpg

Kryptokapningen växer

15 mar 2018 säkerhet

Under februari påverkades 42 procent av världens organisationer av kryptokapare och Coinhive var den vanligaste skadliga koden enligt en rapport från säkerhetsföretaget Check Point.