Check Points senaste skydd

illustration2 960640.jpg

Avancerade attacker utvecklade av cyberagenturer finns numera tillgängliga för alla hackare. Samtidigt är säkerhetslösningarna för många - därför behöver företag och organisationer skydda sin information på ett helt nytt sätt. Det menar Nathan Shuchami, VP Emerging Products på Check Point. 

 För att lösa problemen satsar vi nu stenhårt på Check Point Infinity, den första konsoliderade säkerhetslösningen som rör både nätverk, moln och mobil, säger Nathan Shuchami. 

När Nathan Shuchami pratar om att antalet attacker blir allt flera så syftar han inte bara på hackarna som försöker infektera så många som möjligt och som blir allt duktigare. Han menar också att det blir allt vanligare med nationella cyberagenturer styrda av deras länder, där är inte ändamålet att skada så många som möjligt utan där sker istället mer riktade attacker. I den gruppen är även resurserna i stort sett obegränsade.

Säkerhet mer komplext nu

Förut var de avancerade attackerna som är utvecklade av cyberagenturerna ofta helt undangömda, men nu finns de tillgängliga på internet för de ”vanliga” hackarna. Det leder till mycket fler och mer sofistikerade attacker. Detta och att infrastrukturen som företagen behöver försvara blir allt mer komplex ser Nathan Shuchami som två trender just nu.

Samtidigt som det blir allt vanligare med attacker så har också organisationer fler områden att ta hand om.

Nathan Shuchami, VP Emerging Products, Check Point

 Jag säger inte att problemet inte fanns för tio år sedan, men det har vuxit och blivit mer komplext nu. Samtidigt som det blir allt vanligare med attacker så har också organisationer fler områden att ta hand om – som mejlsystemen, internethistoriken, användandet av mobiler och de olika nätverken. Förut använde man kanske ett fysiskt nätverk, idag är det ett virtuellt. Företag tillåter dig ta med din dator och din telefon hem och koppla upp dig där, för att sedan kanske gå in på din privata mejl och bli infekterad där. Det kommer självklart att påverka din arbetsgivare. Attackytorna för hackarna blir flera hela tiden.

Dessa två trender har också lett till att många startups kommit med sina nischade säkerhetslösningar de senaste åren, vilket Nathan Shuchami egentligen uppskattar. Men om man ser det från en säkerhetschefs sida så blir det förvirrande, menar han. De får varje dag möta nya företag med en lite annorlunda lösning än den förra, gör avtal med vissa och sitter sedan med 20-30 olika lösningar där alla försvarar sin egen nisch.

 Det gör det omöjligt att ha koll på hela sin säkerhetsstrategi. Säkerheten är bara så bra med en viss lösning som policyn du sätter med just den lösningen, och det är inte en engångsgrej utan det är något man uppdaterar hela tiden. Till slut blir det svårt att hänga med i alla 30 lösningar och du tror att du har en bra lösning men policyn är inte uppdaterad.

Ska möjliggöra konsolidering

De många lösningarna ger också av sig varningar som alla är i olika prioriteringsnivåer där någon på företaget måste rangordna vilken som är viktigast. Det blir till slut i stort sett omöjligt. Därför försöker Check Point tänka annorlunda och konsolidera antalet lösningar som företag behöver använda till en enda – och det är Check Point Infinity.

 Eftersom Infinity rör både nätverk, moln och mobil så ger den högsta nivån av skydd och hotförebyggande mot både kända och okända riktade attacker för att hålla dig skyddad, nu och i framtiden.

 Lösningen är också modulär. Du behöver inte köra allt eller inget, du kan välja att bara försvara ditt nätverk om du så vill, men då blir det självklart mindre effektivt. Men sedan vi lanserade Infinity har vi inte hört om några infektioner om man använt hela systemet, inte heller under WannaCry eller Petya-virusen, avslutar Nathan Shuchami. 

14 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfsson säkerhetFoto Adobe Stock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng