Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Automatisering för Coop i Danmark

Med 40 000 anställda och 1 200 butiker är både automatisering och segmentering en viktig och prioriterad process för den danska matjätten.

Text Tim Leffler Foto Adobe Stock 15 september 2017 digit

Vad är viktigast för er just nu på Coop när det kommer till digitalisering?

– Vi måste göra många förändringar och just nu håller vi på att ändra alla Coops it-system; en förändring som kommer hålla på under de närmaste tio åren, med automatisering och mikrosegmentering.

Det är utmanande på många plan, men nödvändigt för att hänga med på marknaden. Fokus har framförallt legat på vårt lagringssystem av filer, där vi har utfört en av de största installationerna av VMware:s software defined storage-lösning, säger Søren Hartwich, lösningsarkitekt, Coop Danmark. 

Brian du jobbar på Atea i Danmark, vad efterfrågar kunder inom dessa områden?

– Huvudfokus ligger på mikrosegmentering. Främst på grund av ransomware.

Överhuvudtaget så ligger mycket fokus på säkerhet nu, och det kan bero på att vi ligger lite efter på den fronten i Danmark. Mycket automatiseras, men det måste också vara säkert, säger Brian Flemming Knutsson, infrastrukturarkitekt, Atea Danmark.

Rekommenderad läsning

Flakk fokuserar på flexibilitet

15 sep 2017 digit

AdobeStock_13104851_2.jpg AdobeStock_13104851_2.jpg AdobeStock_13104851_2.jpg video

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

15 sep 2017 säkerhet

snip per angelika.JPG snip per angelika.JPG snip per angelika.JPG video

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

VMware gör en Kubernetes

18 sep 2017 digit

snip haglund.JPG snip haglund.JPG snip haglund.JPG video

I ett samarbete med Google har VMware utvecklat en ny containerplattform. Magnus Backman och Stein Wilhelmsen, tekniska chefer på VMware förklarar nyttan med partnerskapen och tekniken.

Region Gävleborg virtualiserar

18 sep 2017 digit

gävleborgWEBB.jpg gävleborgWEBB.jpg gävleborgWEBB.jpg video

Virtuella servrar har hjälpt Region Gävleborg i sitt digitaliseringsarbete. Nu tittar regionen på virtualiserade nätverk, bland annat i säkerhetssyfte.

Så säkrar VMware datacenters

19 sep 2017 digit

snip repli datacenters.JPG snip repli datacenters.JPG snip repli datacenters.JPG video

Tjänsten Cloud disaster recovery innebär att du har ett replikerande datacenter och skyddar dig med en sekundär datahall i molnet.

NSX - hett på VMworld

21 sep 2017 digit

vmworld överblick 960640.jpg vmworld överblick 960640.jpg vmworld överblick 960640.jpg

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

"Ensure good instead of chasing bad"

12 sep 2017 digit

pat gelsinger.jpg pat gelsinger.jpg pat gelsinger.jpg

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

Nordiskt perspektiv på VMworld

13 sep 2017 digit

snip steidel löweberg.JPG snip steidel löweberg.JPG snip steidel löweberg.JPG video

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.