Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Automatisering för Coop i Danmark

Med 40 000 anställda och 1 200 butiker är både automatisering och segmentering en viktig och prioriterad process för den danska matjätten.

Text Tim Leffler Foto Adobe Stock 15 september 2017 digit

Vad är viktigast för er just nu på Coop när det kommer till digitalisering?

– Vi måste göra många förändringar och just nu håller vi på att ändra alla Coops it-system; en förändring som kommer hålla på under de närmaste tio åren, med automatisering och mikrosegmentering.

Det är utmanande på många plan, men nödvändigt för att hänga med på marknaden. Fokus har framförallt legat på vårt lagringssystem av filer, där vi har utfört en av de största installationerna av VMware:s software defined storage-lösning, säger Søren Hartwich, lösningsarkitekt, Coop Danmark. 

Brian du jobbar på Atea i Danmark, vad efterfrågar kunder inom dessa områden?

– Huvudfokus ligger på mikrosegmentering. Främst på grund av ransomware.

Överhuvudtaget så ligger mycket fokus på säkerhet nu, och det kan bero på att vi ligger lite efter på den fronten i Danmark. Mycket automatiseras, men det måste också vara säkert, säger Brian Flemming Knutsson, infrastrukturarkitekt, Atea Danmark.

Rekommenderad läsning

MagnusWetterbergHogupplost_960x640.jpg

HPE: När infrastrukturen blir kod

3 nov 2016 digit

Smarta sensorer och infrastruktur som skapas ur koden – det är några av de viktigaste trenderna i it-branschen just nu menar Magnus Wetterberg, produktchef på HPE Sverige

gävleborgWEBB.jpg
video

Region Gävleborg virtualiserar

18 sep 2017 digit

Virtuella servrar har hjälpt Region Gävleborg i sitt digitaliseringsarbete. Nu tittar regionen på virtualiserade nätverk, bland annat i säkerhetssyfte.

open-source-dell-emc-stad-960640.jpg

Öppna nätverk för Dell EMC

16 feb 2018 digit

Nätverk har än så länge varit en relativt stängd marknad. Det ska Dell EMC nu ändra på genom en stor open networking-satsning.

snip steidel löweberg.JPG
video

Nordiskt perspektiv på VMworld

13 sep 2017 digit

Anna-Maria Löweberg, partnerchef Norden VMware, och Kristine Dahl Steidel, Nordenchef VMware, pratar om årets VMworld, vilka områden som är hetast och vad som kommer vara viktigast i framtiden.

AdobeStock_13104851_2.jpg
video

Flakk fokuserar på flexibilitet

15 sep 2017 digit

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

fyra läkare i en operationssal står lutade ner och tittar in i kameran.jpg
video

Så säkras VGR

6 feb 2019 säkerhet

Säkerhet är så mycket mer än brandväggar och antivirus. Idag är fokus på kryptokapning, segmentering och hur datacentrets virtuella maskiner kan säkras. Richard Sjöstrand, it-arkitekt Västra Götalandsregionen, lyfter det mest aktuella från Cisco Live och passar på att ge Anders Ygeman och Mikael Damberg konkreta tips vad de bör fokusera på. 

panoramic-aerial-view-of-malmo-sweden.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Ciscos nya nätsatsning

5 apr 2019 digit

Med ett mjukvarubaserat nätverk kan du lättare hantera och anpassa trafiken och samtidigt minska dina kostnader. Lösningen SD-WAN är Ciscos senaste nätverkssatsning och speciellt anpassat för verksamheter med kontor och filialer på flera platser.

rött kylskåp.jpg (1)

Smartare mat hem

7 mar 2019 digit

Ett kylt leveransskåp för utomhusbruk testas nu av utvalda kunder i Helsingborgsområdet. Med tjänsten E-drop blir Coop den första livsmedelskedjan som erbjuder hemleveranser med intakt kyl- och fryskedja utan att kunden behöver vara hemma och ta emot.

folk kastar pappersflygplan mot blå himmel.jpg
video

Söderhamns smarta strategi

4 jun 2019 digit

En kommun med höga ambitioner och behov av automatisering och andra lösningar kan känna sig ganska ensam. Genom samarbetet med de fem andra hälsingekommunerna kan Söderhamn säkra både det papperslösa kontoret och hög kompetens inom digitalisering.