Google: Skrota lösenordet

Våra liv kräver allt mer digital interaktion. Därför är det dags att släppa traditionella lösenord och satsa på mer hanterbara autentiseringslösningar. Det menar Stephan Somogyi som jobbar med säkerhet och integritet på Google.

De största hoten på nätet är att folk struntar i de enkla sakerna som att ha olika lösenord för olika system och att man inte håller systemen uppdaterade. Samtidigt är lösenord en dålig mekanism för dagens digitala liv menar Stephan Somogyi på Google.

– Det finns redan många olika tekniker och i slutändan tror vi att mobiltelefonen kommer att spela en central roll i autentiseringsprocessen, säger han. 

3 juli 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoresäkerhetFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng